ВАШАТА ПОРЪЧКА ДО МОМЕНТА/ORDER      

Отстъпки до 30%, за заявки над 100 лв бонус 6%
доставки на твърда цена независимо от броя на книгите
плащане при доставка, срок за цялата страна 2 дни - 4.69 лв
Почивка в дървена къща до Банско
ново съвети каталог доставки за нас следене кошница

Български хроники. Том I. История на нашия народ от 2137 пр. Хр. до 1453 сл. Хр.

Автор: Стефан Цанев
Обем: 504 стр.
Формат в мм.: 150х220
Издател: ИК "Труд"
Мека подвързия
Дата на включване: 2006-06-13
ISBN: 9545286105
Категория: История и Археология

Корична цена: 14.99 лв.
Oтстъпка: 9%

Нашата цена: 13.64 лв.

 

Едва ли има на света друг народ, който така слабо да познава своята история.
Ние имаме големи учени историци, издадени са монументални исторически трудове, но академичният им научен език е недостъпен за простосмъртните, а учебниците по история са написани толкова скучно, сякаш авторите са имали едничката цел: да накарат българчетата, още едва проходили, да намразят историята на своя народ и за съжаление, тази цел е вече почти постигната; от друга страна това незнание се дължи на многократното пренаписване на историята, нагаждайки я всеки път към интересите на властващата политическа сила, та човек не само ще се обърка, но може и да се побърка, а може би причината е по-отчайваща: старата наша история надвишава сегашното ни жалко самочувствие като народ, сравнението с миналото ни потиска и ние не искаме да си го спомняме...

Мнения за тази книга

К.Янков -St..Zagora
Много ми хареса! Купих си и втори том. КАто човек Ст.Цанев не го харесвам, но като писател - моят поклон! За историческите факти, които е изложил, оценка не трябва да се дава, защото той никъде не е писал, че това е учебник по история. Това е художествено четиво. И нека възприемем положително факта, че едновременнос удоволствието от речника на автора, че научим и много истини, които все още се премълчават.

бранислав -русе
дам, това определено е начина да се поднесат фактите от нашата история,доколкото стефан цанев е, няма по велик. Аз лично бях потресен от мълчанието и скучния начин по който се поднася историята на нас младите. Дане говорим за учителите под история които само претупват учебния материал. Ако сте българи сте длъжни да си я купите даже ако трябва да се лишите от нов gsm или друга технология.

Иво -София
Книгата предлага наистина доста интересна гледна точка към фактите. Що се отнася до обобщенията, които прави автора, явно е прав за това защо сме нямали шутове като западните крале, просто истината не се понася от всеки (за сметка на това похвалите се ценят много - прочети книгата за повече подробности ;)).

Александра -Разград
Книгата е жестока!!!Стефан Цанев направо ми отвори главата и изля 500страници безценна информация!!!За маниера на писане няма да говоря,защото 2 мнения(според мен) няма!!!Ей-така трябва да ни се говори на нас-всичко в очите-боли,не боли...-ТОВА Е!!!А най-ме кефи как зачеква темата за политиците-ЕВАЛА г-н Цанев!На уше да ви кажа-голяма реклама ви правя на книгата,добра е,много е добра!

Vqla -Бяла
Неотдавна прочетох книгатаБългарски хроники. И питам: Защо, да му се невиди, тези неща не сме ги учили в часовете по история??? Сега самосъзнанието и самочувствието ни на българи щяха да са на много по-високи и нямаше да се чудим на запад ли да тръгнем или още по на запад. Непременно ще прочета и втората част.

Милчо -Варна
Купих си и прочетох и двата тома, определено ми хареса, дори и иронията, не съм съгласен с много обобщения, някои от които манипулативни и злободневнонагаждачески,но такъв ми се струва и автора, но да му е простено.Прочетох и есето на Таня Кольовска потемата, от къде толкова злоба у поетеса, явно има личноддстен момент...Препоръчвам я преди всичко на младите, нас възрастните СТ. Цанев трудно ще ни промени стериотипите...

Аз -
Горе-долу добра книга. Лесно се чете и това е най-голямото и достойнство. Но ... Тезата, че българите на Исперих са били 10 000-но ПЛЕМЕ!? е в крещящо несъответствие с военните и граждански строителни обекти. (Толкоз народ и със съвременна техника би се озорил да ги построи за няколко години) Тенгрианството като религия, което както виждаме българите трябва да са изповядвали с хилядолетия, не е оставило нито един белег в народното творчество, но пък слънцепоклонничеството е обект на много песни, приказки и народни обичаи. Има и други спорни неща които са изложени едностранчиво. Автора не е посмял да излезе от догмата, а с това иначе хубаво написаната книгата може да допинесе повече бели отколкото полза на народа ни.

Николай Василев -София
Книгата ми хареса изключително много. с някои неща не съм съгласен, но бих я препоръчал, защото това е най-нестандартния и увлекателен поглед към българската история, който съм слещал. P.S Втората част също е на много високо ниво.

Рени -Варна
Аз съм на 13 години за книгата разбрах от учителката ми по математика. Тя прочете части от книгата и ми стана много инетересна. В нея се разкрива едно наистина заинтригуващо минало.Минало за което не ми беше инетересно и да разбирам до момента в който започнах книгата. Горещо я препоръчван на всички. Наистина си струва да я прочетете. Тя събужда голям интерес да научиш нещо повече за историята на народа ни в периода от 2137г.пр. Хр до 1453 сл.Хр

Дарина Павлова -В. Търново
Книгата определено е интересна.Бих я препоръчала на сина ми, който е ученик и на колегите си, които са историци. Това наистина е нов прочит на българската история, фактите и подробностите са такива, които не се учат в училище, дори и в Университета. Не ми харесва иронията, с която прави обобщенията си авторът.

Прибавете и Вашa анотация, мнение или коментар за това заглавиe

търсeне по м/у думите моля въведете търсената дума
иили   

най-новото в
История и Археология
Български дневник. Том 2 (1881-1884) - Константин Иречек
Българското крушение 1913 - Георги Марков
България и европейският Запад през първите десетилетия на IX в. - Николай Хрисимов
Ленинград. Трагедията на един град под обсада 1941-1944 - Анна Рийд
Книга на мъртвите. Юбилейно издание - Превод от древноегипетски: Теодор Леков
Франция и Македонският въпрос -
Що е социализъм и има ли почва у нас? - Съставители: Искра Баева, Димитър Денков.
Народите разширили България на Балканите са хуни - Николай Иванов Колев
Защо българите са гневни - Орлин Филипов
Войната. Възходът на Западната военна мощ - Джон Франс
Президентската институция през мандатите на президента Желю Желев (1990–1997 г.) - Асен Тютюнджиев
СССР и Източна Европа (1941–1991) - Марк Крамер
Османо-хабсбургските войни (1500 - 1792 г.) - Александър Стоянов
Царевец. Патриаршеският комплекс - Събин Бижев
„И българските евреи бяха спасени…“ - История на знанията за Холокоста в България - Надеж Рагару
За буквите - Николай Иванов Колев
Реймско евангелие - Св. Прокопий Сазавски
Светът за македонските българи (многоезично издание) - Димитър Димитров
Илинденско-преображенското въстание 1903 през погледа на европейските дипломати -
Българската история накратко. 250 значими събития - Ивомир Колев
всички книги в категорията >>>

Проверка на почъчки  |  Вашата сметка  |  Нови книги  |  Съвети  |  Каталог  |  Доставки  |  На едро  | 
Мнения  |  Кои сме ние  |  Проeкти  |  RSS  | 

Приятели: С надуваема лодка около света  |  пощенски марки  |  СБСС  |  Ламбиеви колиби  |