ВАШАТА ПОРЪЧКА ДО МОМЕНТА/ORDER      

Отстъпки до 30%, за заявки над 100 лв бонус 6%
доставки на твърда цена независимо от броя на книгите
плащане при доставка, срок за цялата страна 2 дни - 4.69 лв
Почивка в дървена къща до Банско
ново съвети каталог доставки за нас следене кошница

Планетата на приключенията - 1

Планетата на приключенията - 1Автор: Джак Ванс
Обем: 432 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Бард"
Мека подвързия
Дата на включване: 2008-07-11
Категория: Фантастика

Корична цена: 11.99 лв.
Oтстъпка: 19%

Нашата цена: 9.71 лв.

 

ГРАДЪТ НА ЧАСКИТЕ

СЛУГИ НА УОНКИТЕ

Една от най-великите фантастични саги на всички времена!

Писани в края на шейсетте, четирите романа отразяват пищното разнообразие на фантастичната литература от епохата на “Дюн” и “Лявата ръка на мрака”, но Ванс не се нуждае от реклама, нито от специално представяне, тъй като остава свеж и интересен и днес.
Класическата серия “Планетата на приключенията” отдавна е заела почетно място сред най-великите фантастични саги на всички времена. Джек Ванс е майстор на прозата и стилист, но освен това е умел и забавен разказвач . Какво прави “Планетата на приключенията” велика? Комбинацията от класически приключенски научнофантастичен роман с великолепно разгърнати характери и вълнуващ сюжет, напрегнато действие, създадено от невероятното въображение на автора. Сложен и интересен свят, освободен от каквито и да било логически ограничения и предразсъдъци.

Тчай е планета, обикаляща около звездата Карина 4269, намира се на 212 светлинни години от Земята. Тя е заселена с четири съперничещи чуждоземни раси, враждуващи помежду си, на нея живеят и местните пнуми, а също и различни човешки видове, някои от които са роби или слуги на чуждоземците. Насекомоподобните пнуми са първоначалните обитатели на Тчай. Историята им се простира на милиони години в миналото и те гледат на нашествениците като на пикантна добавка към блестящото разнообразие на своя свят, макар че по-могъщи раси са ги принудили да се заселят под земята. Еволюционно свързани с тях са фунгите, склонни към самотен живот хищници с чудновати навици. Гущероподобните часки са пристигнали на планетата около стотина хиляди години преди началото на събитията в книгата и са разделени на три враждуващи фракции – декадентските стари часки, цивилизованите сини часки и подивелите зелени часки. Хищните дирдири и амфибийните уонки са дошли сравнително скоро и в началото са воювали помежду си, но в момента поддържат несигурен мир и относителен военен паритет.

Потиснатите човешки раси включват пнумеци, часкоиди, дирдирхора и уонкоиди – всичките по един или друг начин се стараят да наподобяват своите покровители. За целта се използват селективно размножаване, хирургични способи и козметика, за да заприличат на своите господари. Пнумеците се държат в покорство чрез лекарства, часкоидите искрено вярват, че са междинен стадий от развитието на часките, дирдирхората се смятат за дегенерирал клон на дирдирите и се стараят всячески да изгладят различията с тях, а уонкоидите са единствените преводачи на уонките и като такива манипулират в своя полза господарите си. Целта на Ванс е да покаже колко различно може да стане човечеството след хилядогодишна еволюция в чуждоземна среда, макар че мотивите на различните човешки подраси не са сходни.
Това е сцената, на която се появява разузнавачът Адам Рейт, единственият оцелял от космическа мисия, който открива, че планетата е заселена не само с чужди раси, но и с наследници на хората, откарани от родната планета преди десетки хиляди години.
Скитайки се из пустинни местности и живописни градове, разкошни дворци и размирни странноприемници, Рейт се среща със смъртно опасни противници и верни приятели, с предатели и пирати.


Прибавете и Вашa анотация, мнение или коментар за това заглавиe

търсeне по м/у думите моля въведете търсената дума
иили   

най-новото в
Фантастика
Лодкарят - Джъстин Кронин
Рей Бредбъри - том 1 - избрано: 451° по Фаренхайт; Гробище за лунатици - Рей Бредбъри
Пустош, наречена мир - Аркади Мартин
Дружество за опазване на кайджута - Джон Скалзи
Илион - Дан Симънс
Фондация. II том/твърда корица - Айзък Азимов
Хронобандити - Роджър Зелазни
Мистериум - Дийн Кунц
Немезида - Айзък Азимов
Фантастични разкази от неповторимия ХХ век - Колектив
Играч втори, бъди готов - Ърнест Клайн
Безсмъртната смърт. Том III от трилогия Земното минало - Лиу Цъсин
Граничен пост. Книга 2 - Дмитрий Глуховски
Петима в едно тяло - Гай Морпъс
Констанс - Матю Фицсимънс
Кажи на пчелите, че си отидох (комплект от три тома). Книга девета от епоса "Друговремец" - Диана Габалдон
Подземният свят. Тайната на Черното слънце (Роман) - Ян ван Хелсинг
Екс-САЩ - Рийд Кинг
Към никъде. книга 3 от Към небето - Брандън Сандерсън
Удавеният свят - Дж. Г. Балард
всички книги в категорията >>>

Проверка на почъчки  |  Вашата сметка  |  Нови книги  |  Съвети  |  Каталог  |  Доставки  |  На едро  | 
Мнения  |  Кои сме ние  |  Проeкти  |  RSS  | 

Приятели: С надуваема лодка около света  |  пощенски марки  |  СБСС  |  Ламбиеви колиби  |