ВАШАТА ПОРЪЧКА ДО МОМЕНТА/ORDER      

Отстъпки до 30%, за заявки над 100 лв бонус 6%
доставки на твърда цена независимо от броя на книгите
плащане при доставка, срок за цялата страна 2 дни - 4.69 лв
Почивка в дървена къща до Банско
ново съвети каталог доставки за нас следене кошница

Великата илюзия. В профил. Криминално-политическа хроника

Автор: Васил Филчев
Обем: 112 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Световит "
Мека подвързия
Дата на включване: 2003-02-07
Категория: Съвременност

Корична цена: 4.00 лв.
Oтстъпка: 9%

Нашата цена: 3.64 лв.

 

Причината да напиша тази книга е разочарованието, което завладя голяма част от нашето общество заради излъганите надежди за коренна промяна към по-добро с идването на демокрацията след 1990 г. Безспорни успехи са финализиране усилията на правителствата от последните години да бъдем поканени в НАТО и Европейския съюз, плурализмът, даващ възможност за свободно изказване на това, което мислиш, реституцията, възможността да правиш частен бизнес и т.н. Тези успехи се дължат на нови закони, гласувани в Народното събрание след неколкократно проведени демократични избори. Но как да приемем като плод на промяната, че на преден план излязоха личности, забогатели по необясним начин, окопали се във властта, която използват предимно за лични нужди. Те забогатяха за неимоверно кратко време, а народът обеднява с всеки изминал ден. Дали днешните милионери спечелиха богатството си по честен начин или благодарение на покровителството от бившите служби на ДС, станали основният разпределител на капиталите на България в страната и извън нея. До този момент безнаказано. Защото този капитал беше натрупан благодарение труда на целия народ през годините на комунистическата власт, която поддържаше стандарт на живота на народа ни неколкократно по-нисък от европейския, като разликата между ниските заплати и високите печалби отиваше в не-известни и неконтролирани от никого фондове, изнесени в западни страни. Професионалистите от БКП и ДС знаеха къде са скритите пари и след десети ноември 1989 г. ТЕ ги разпределиха между своите хора, чрез които изкупиха България на безценица. Чрез приватизацията ТЕ станаха новите частни собственици на заводи, държавни и общински фирми, стопанско имущество и т.н. С тези пари ТЕ купуват народни представители, кметове, общински съветници, от които в даден момент зависи успеха на частните ИМ сделки.

Това, обаче, не остана незабелязано от хората, правили избори и гласували с надеждата, че най-после ще получат това възнаграждение на труда си, което заслужават. Но тези, които изнесоха на гърба си всички трудности, са най-ощетени от реформите. Наградата за много от тях бе изпращането им в бюрата за безработни. И оттук тръгнаха приказките между тях, в които, кога открито, кога със заобикалки се коментират факти за незаконно забогателите, срещу които законът е безсилен или някой не иска да го прилага. Появи се каста на недосегаемите, срещу която няма кой да се изправи, да използва закона в защита на ощетените.

Затова реших да използвам събраната информация и да обобщя видяното, чутото, предполагаемото и доказаното за наши нови герои, от които зависи развитието и благоденствието на народа ни.

Вероятно първият въпрос ще бъде защо не споменавам истинското име на СПС. Защото след 1990 г. в политическото ни пространство се появиха какви ли не съюзи и коалиции, участващи в управлението на страната ни и във всички тях има от описаните герои и събития. И тук му е мястото да кажа, че всяко съвпадение на имена и събития е случайно и няма за цел да засегне определени личности. Ако ти, читателю, припознаеш някои от тях, това ще е доказателство за правдоподобността на описаното. А колкото до въпроса в кое населено място се развиват действията - може да бъде във всеки един град в България.


Прибавете и Вашa анотация, мнение или коментар за това заглавиe

търсeне по м/у думите моля въведете търсената дума
иили   

най-новото в
Съвременност
Материалният свят - Ед Конуей
Има такава държава. Записки по българските кризи - Тони Николов
Актуалността на миналото - Валентин Вацев
Краят на смъртта. Научните възможности за постигане на физическо безсмъртие - Хосе Кордейро, Дейвид Ууд
Трансхуманизмът. Програмираната еволюция на Homo sapiens - Иван Спирдонов
Далечната Финландия отблизо - Роман Шац
Живот по гръцки - Питър Барбър
Войната срещу Запада - Дъглас Мъри
Пътят към Армагедон. Т.I: Бутон в мозъка: от Едемската градина до истанбулската конвенция - Александър Урумов
Война е! Супербогатите против останалия свят - Михаел Морис
Зеленият терор и консервативната алтернатива - Нено Димов
Куражът винаги е сам - Роберто Савиано
Англо-американският управляващ елит - Каръл Куигли
Англо-американският управляващ елит/твърда корица - Каръл Куигли
Ще избием половината човечество - и ще побързаме! - Айлин Деролф, Ян ван Хелсинг
Китай през погледа на българите - Соня Алексиева
Иван Костов – Политиката отвътре - Иван Костов
Швейцария - сърцето на Европа - Дикън Бюс
Италия отвъд клишетата - Хенинг Клювер
Португалия – загадъчна и пъстра - Бари Хатън
всички книги в категорията >>>

Проверка на почъчки  |  Вашата сметка  |  Нови книги  |  Съвети  |  Каталог  |  Доставки  |  На едро  | 
Мнения  |  Кои сме ние  |  Проeкти  |  RSS  | 

Приятели: С надуваема лодка около света  |  пощенски марки  |  СБСС  |  Ламбиеви колиби  |