ВАШАТА ПОРЪЧКА ДО МОМЕНТА/ORDER      

Отстъпки до 30%, за заявки над 100 лв бонус 6%
доставки на твърда цена независимо от броя на книгите
плащане при доставка, срок за цялата страна 2 дни - 4.69 лв
Почивка в дървена къща до Банско
ново съвети каталог доставки за нас следене кошница

Бизнесът на бъдещето. Кажете „Майната му“ на традиционния бизнес

Бизнесът на бъдещето. Кажете „Майната му“ на традиционния бизнесАвтор: Ричард Брансън
Обем: 360 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "AMG Publishing"
Мека подвързия
Дата на включване: 2012-11-28
ISBN: 9789549696523
Категория: Икономика

Корична цена: 18.00 лв.
Oтстъпка: 14%

Нашата цена: 15.48 лв.

 

Можем ли да преосмислим живота и бизнеса си и едновременно с това да помогнем за реализирането на положителна промяна в света? Ричард Брансън вярва, че това е възможно и с присъщия си искрен, убедителен и мотивиращ стил представя на вниманието ни визията си за бъдещето.

“Бизнесът на бъдещето” не е книга за успешното и печелившо предприемачество, каквато бихте очаквали да бъде. Тя е много повече. В нея Ричард Брансън не просто дава идеи и съвети за успешен бизнес, а ни разкрива как от печеливш, да развием процъфтяващ бизнес, който освен това да бъде ангажиран с това да спомогне за разрешаването на сериозни и неотложни проблеми като гладната смърт и епидемиите в страните от Третия свят, глобалното затопляне, изсичането на вековни гори, замърсяването на околната среда и безработицата в световен мащаб. Традиционният бизнес и неговата единствена цел досега – печалбата, са едни от главните причинители за задълбочаването на глобалните проблеми. Дошло е времето това да се промени. И Брансън знае как. Най-доброто, което всеки предприемач трябва да направи, е да каже “Майната му!” на традиционния бизнес и да прегърне идеята за Капитализъм 24 902 – бизнеса на бъдещето. Това е бизнес моделът, който, веднъж възприет, ще донесе не само печалби, но и положителна промяна за целия свят.

“От деня в който ми хрумна идеята за тази книга, до нейното написване, изминаха седем години. Толкова време ми трябваше, за да осъзная напълно, че макар бизнесът да е мощен двигател за напредъка на човечеството, нито „Върджин”, нито някоя от другите корпорации е направила достатъчно, за да спре стремглавото движение надолу по спиралата, което увлича всички нас. Нещо повече – в много от случаите, както стана ясно от връхлетялата света финансова криза, ние дори сме спомогнали това движение надолу да се ускори. Всички ние сме част от проблема: хабим, прахосваме неразумно, грубо казано – прецакваме нещата. Природните богатства се изчерпват много по-бързо, отколкото могат да се възстановят. Всъщност много от тях – петрол, гори, минерали – никога няма да се възстановят. Веднъж изчерпани, те никога не се появяват отново. Капитализмът – такъв, какъвто го познаваме, появил се в резултат на Индустриалната революция, е направил възможен икономическия напредък на човечеството и е създал много блага за хората, но всичко това си има цена, която няма да откриете в счетоводните книги. Поставянето на акцента върху печалбата е довело до непредвидими отрицателни последици. В продължение на век и половина евтината работна ръка, мизерията, вредите, нанесени на планетата, и замърсените водни басейни са оставали на заден план, когато е ставало въпрос за стремежа към печалби. Нещата обаче се променят.”

В “Бизнесът на бъдещето” сър Ричард Брансън ще ви разкаже много и различни истории. Истории за бедни, но способни и талантливи хора, които вследствие стават богати, но не загубват човечността си; за богати бизнесмени, които независимо от световната криза, успяват да задържат успеха в бизнеса си и дори да го развиват; за компании и личности, които ще оставят отпечатъка на всеотдайността си към хората и загрижеността си за състоянието на планетата в историята на човечеството. И това, което обединява всички тези истории, е правенето на добро.

“Правете добро и ще успеете” - призовава читателя си Брансън. Това е бизнесът на бъдещето.

Време е да преобърнем изцяло представите си за капитализма – да променим йерархията на ценностната си система, да преориентираме фокуса на вниманието си от стремежа да печелим към грижата за хората в нужда, общностите и планетата.
„Бизнесът на бъдещето” ще вдъхнови всеки читател да пожелае промяната, показвайки ни колко лесна стъпка за бизнеса и за отделния човек е приемането на нов и модерен модел на действие. Ако превърнем извършването на социално значими дейности и разрешаването на неотложни глобални проблеми в своя мисия, освен източник на финансови средства, работата ни ще внесе в живота ни радост и гордост от това, с което се занимаваме.

А сега едно кратко предупреждение. Преди да прочетете книгата и да успеете да вникнете в същността й, може би ще трябва добре да си помислите дали искате да оставите на бюрото си нещо, което ви призовава да загърбите традиционния бизнес.
Приятно четене…


Прибавете и Вашa анотация, мнение или коментар за това заглавиe

търсeне по м/у думите моля въведете търсената дума
иили   

най-новото в
Икономика
В защита на капитализма - Райнер Цителман
Принципът 80/20 и още 92 силови закона на природата - Ричард Кош
NEXT.BG - Книга за реформатори, ястреби и щъркели - Николай Василев
Защо богатите стават още по-богати - Робърт Кийосаки
(НЯМА) БЕЗПЛАТЕН ОБЯД. Икономика на разбираем език - Дейвид Смит
Исторически капитализъм - Имануел Уолърстийн
Многомерна стратегия за вашия бизнес - Евгени Станимиров
Копирайтинг в Instagram - Пьотр Панда
Маркетинг 5.0: За технологиите и хората - Филип Котлър, Хермауан Картаджая и Иуан Сетиуан
Финалната игра на капитализма - Норберт Херинг
Как да изградите вашия мрежов бизнес за 15 минути на ден - Том Шрайтер
Бизнес без конкуренция - Георги Христулев
Мисия онлайн бизнес - Велизар Величков (Velizar V) и Богомил Стоев (Dr. Bo)
Трейдинг For Dummies - Лита Епстийн, Грейсън Роуз
Създанието от Джекил Айлънд - Едуард Грифин
Наполеон Хил - моят ментор - Дон Грийн
Историята на Екстрапак. Еволюция с малки стъпки - Калоян Кирилов
По-важно от парите - Робърт Кийосаки
Прибери първо печалбата: Не бъдете роб на бизнеса си. Превърнете го в машина за пари - Майк Микалоуиц
Успех в директните продажби. От Амуей до Зомбитата - Ранди Гейдж
всички книги в категорията >>>

Проверка на почъчки  |  Вашата сметка  |  Нови книги  |  Съвети  |  Каталог  |  Доставки  |  На едро  | 
Мнения  |  Кои сме ние  |  Проeкти  |  RSS  | 

Приятели: С надуваема лодка около света  |  пощенски марки  |  СБСС  |  Ламбиеви колиби  |