ВАШАТА ПОРЪЧКА ДО МОМЕНТА/ORDER      

Отстъпки до 30%, за заявки над 100 лв бонус 6%
доставки на твърда цена независимо от броя на книгите
плащане при доставка, срок за цялата страна 2 дни - 4.69 лв
Пощенски марки
ново съвети каталог доставки за нас следене кошница

Дъщерята на Жрицата

Дъщерята на ЖрицатаАвтор: Лине Кобербьол
Обем: 216 стр.
Формат в мм.: 130x200
Издател: ИК "Персей"
Мека подвързия
Дата на включване: 2006-12-09
ISBN: 954-9420-41-8
Категория: Детско-юношеска

Корична цена: 6.99 лв.
Oтстъпка: 9%

Нашата цена: 6.36 лв.

 

Сюжетът:

Дина е наследила от майка си – Жрицата на срама, дарбата, когато погледне някого в очите, да проникне в най-съкровените му тайни, да разбули неговите скрити помисли, недостойни постъпки и грехове и да го накара да изпита срам за извършените злодеяния. За Дина обаче тази сила не е дарба, а проклятие, което я обрича на изолация, враждебност и омраза.

Когато майка й е повикана в крепостта Дунарк, за да разкрие убиеца на владетеля, бременната му снаха и четиригодишния му внук, всичко се променя. Дина е изправена пред избор: да се скрие, като се примири и загърби истината, или да приеме дарбата си и да се опълчи на Ордена на дракона, чийто граф е готов да хвърли майка й на жестоките кръвожадни дракони от замъка. Решението й я въвлича във върволица от напрегнати и спиращи дъха събития.

За авторката:

Лине Кобербьол е автор на серията книги по популярния сериал “W.i.t.c.h.” (“Уич”), носителка е на много награди, романите й вече са преведени в десетки страни.

Лине Кoбербьол е родена през 1960 година в Копенхаген. Тя започва своята писателска кариера още на петнайсетгодишна възраст, когато издава първите две книги от поредицата за Тина, влюбеното в конете момиче. Днес, 25 години по-късно, всичките четири книги от поредицата са продадени в над сто хиляди екземпляра в Дания, Норвегия и Швеция. На 28 години Лине публикува първия си роман, предназначен за възрастни.

Писателката превръща популярния анимационен сериал “Уич” (“W.i.t.c.h.”), който в момента върви по Би Ти Ви, в романи, които си спечелват милиони читатели по света.

Но връх в творчеството й е серията от 4 романа за Жрицата на Срама. Всяка от книгите е сюжетно самостоятелна. Главна героиня в първата е Дина, дъщерята на Жрицата. Книгата е умела плетеница от приключения, фантастични елементи и мистика. В основата на сюжета лежи неразкрито кърваво престъпление, което повлича след себе си върволица от напрегнати и спиращи дъха събития.

Министърът на културата на Дания определя “Дъщерята на Жрицата” като една от най-успешните книги в страната, а членовете на особено престижния Клуб за детска литература я посочват за свой фаворит. Книгата е издадена в редица страни, сред които са Англия, Швеция, Турция, Япония, Холандия, Франция и Германия. Историята на Жрицата продължава в следващите три книги – “Знакът на Жрицата”, “Дарът на змията” и “Войната на жриците”.

Стил, особености на книгата:

Книгата “Дъщерята на Жрицата” е приказка-притча за вечната битка между Доброто и Злото, за изкушенията и изпитанията на духа преди всеки избор, който правим в живота си, за силата да приемаме загубите и достойнството да продължим напред с надежда за себе си и своите близки, за изконното право на човек да бъде щастлив и да отстоява своето Пространство на духа и своята любов в най-широкия смисъл на тази дума.

Лине Кобербьол разказва историята на дъщерята на Жрицата увлекателно и живо, сюжетът е динамичен и наситен с неочаквани обрати и провокира въображението на читателя. Жрицата на срама и нейната дъщеря Дина са надарени със способността, когато погледнат някого в очите, да проникват в най-съкровените тайни на душата му, да разбулват неговите скрити помисли, недостойни постъпки и грехове и да го накарат да изпита срам за извършените злодеяния. Малцина са хората, които имат смелостта да погледнат Жрицата и дъщеря й в очите. Но онзи, който се осмели да го стори, може да бъде истински приятел, учи Жрицата своята дъщеря. А до читателя достига първото послание на авторката – човешко е да се греши, но когато грехът е последван от искрено разкаяние, душата на човек се пречиства и той може да продължи напред с добро, ако отвори сърцето си за него. Готовността да погледнеш събеседника си в очите, дори когато знаеш, че той ще надникне в дълбините на сърцето ти, всъщност е силата да бъдеш себе си и да искаш да се променяш към добро. Силата да бъдеш себе си се корени и в правото да си различен, каквато е Дина, и в толерантността да приемаш различността и уникалността на останалите хора.

Критиците по света не пропуснаха да сравнят поредицата на Лине Кобербьол с тази за Хари Потър. Но романната серия на датската писателка е напълно оригинална и като сюжет е съвършено различна. В романите за Хари Потър има магии и тяхното усвояване от надарени деца в затворения свят на училището Хогуорт. В книгите на Лине Кобербьол има мистика и приключения в мрачни дворци и средновековни градове, битки с дракони и преследвания. Общото с романите за Хари Потър е може би повече в харизматичността на героите, които са запомнящи се и дълго остават в мислите ти.


Прибавете и Вашa анотация, мнение или коментар за това заглавиe

търсeне по м/у думите моля въведете търсената дума
иили   

най-новото в
Детско-юношеска
Невероятната история за гигантската круша - Якоб Мартин Стрид
Алиса в Страната на чудесата / Отвъд огледалото и какво Алиса видя там - Луис Карол
Изчезналата звезда - Ленка Бродецка
Енциклопедия на музикалните инструменти - Щепанка Секанинова
Червенокоска в гората на призраците - Златко Енев, Дияна Нанева (илюстрации)
Голяма книга на суперсъкровищата, които са истински важни - Сусана Исерн
Шарена черга - Йордан Радичков
Тайният ключ на Джордж за Вселената/ново издание - Луси и Стивън Хокинг
Хайде на мач! - Даниел Мюлер
Готварска книга за големи деца - Аля Маркова
Мо, момчето, което живееше на покрива на един небостъргач - Детелин Вълков
Превозните средства, които промениха света - Степанка Секанинова, Том Велковски
Книга за Земята -
Ерагон - книга 1 - Кристофър Паолини
Макс Айнщайн: Гениалният експеримент - Джеймс Патерсън, Крис Грабенстайн
Градината - Павел Чех
Тази книга е пълна с мозъци - Тим Кенингтън
Момичето, което искаше да спаси книгите - Клаус Хагерюп, Лиса Айсату
Бабите. Всяка по своя си начин - Беа Табоада
Ножицата - Юлия Спиридонова
всички книги в категорията >>>

Проверка на почъчки  |  Вашата сметка  |  Нови книги  |  Съвети  |  Каталог  |  Доставки  |  На едро  | 
Мнения  |  Кои сме ние  |  Проeкти  |  RSS  | 

Приятели: С надуваема лодка около света  |  пощенски марки  |  СБСС  |  Ламбиеви колиби  |