ВАШАТА ПОРЪЧКА ДО МОМЕНТА/ORDER      

Отстъпки до 30%, за заявки над 100 лв бонус 6%
доставки на твърда цена независимо от броя на книгите
плащане при доставка, срок за цялата страна 2 дни - 4.69 лв
Пощенски марки
ново съвети каталог доставки за нас следене кошница

Параноя

ПаранояАвтор: Джоузеф Файндър
Обем: 554 стр.
Формат в мм.: 14х21
Издател: ИК "Probook"
Мека подвързия
Дата на включване: 2013-08-02
ISBN: 9789542928508
Категория: Трилъри

Корична цена: 15.99 лв.
Oтстъпка: 19%

Нашата цена: 12.95 лв.

 


Адам Касиди е на двадесет и шест, харесва купоните и ненавижда работата си на отговорник-отдел във високотехнологична фирма. Старае се се да се държи „по допирателната”, да не се набива на очи, да си почива възможно най-много и да взема чека си всеки месец. Но един ден решава да провали големите клечки и хаква вътрешната счетоводна система на корпорацията с почти идеална цел – компанията да плати за празненството по случаи пенсионирането на един от най-нископоставените в корпоративната йерархия служители. И компанията плаща - от тайната сметка за представителни разходи, коята е само за „костюмарите”. Всичко върви добре, докато не се появява нощната охрана.
Хванат на местопрестъплението и привикан в отдел „фирмена сигурност”, Адам очаква да получи заповедта за уволнението си. Но всъщност той няма идея колко дълбоко е затънал. Защото „малкото парти” е струвало почти 80 000 долара и вместо уволнение, пред Адам има избор - 45 години затвор по различни обвинения или да приеме специалната оферта на безмилостния си и тираничен шеф. И така Адам се превъща в корпоративен шпионин. Обучен от най-добрите и снабден с вътрешна информация, той постъпва на работа основния конкурент на неговия работодател. Там Адам Касиди открива в себе си таланти, които никога не е подозирал, че притежава. За нула време се изстрелва до върховете в ръководството на корпорацията благодарение на своята находчивост и новопридобитите си знания. Адам Касиди е звезда. Той е богат, кара Порше, живее в суперлуксозен апартамент, излиза с момиче-мечта. Има живота, за който винаги е мечтал. И за да продължи да го има, трябва да направи само едно-единствено нещо – да предаде всички, които обича и всичко, в което вярва. Решавайки да се освободи от хората, които го контролират, Адам дори не подозира, че ще навлезе в свят, в който нищо не е такова, каквото изглежда, свят, в който никой не е този, за който се представя и свят, в който не може да вярваш на никого. Адам Касиди няма и най-малка идея, че неговият кошмар не приключва, а тепърва започва...... „Параноя” е публикувана през 2004 г. и бързо се изкачва до първото място на Ню Йорк Таймс, като се превръща в най-продаваната книга и в двете категории – за меки и твърди корици. На 16.08.2013 г. в кината по целия свят е премиерата на филма по романа на Джоузеф Файндър, а в главните роли са Харисън Форд, Гари Олдман и Лиъм Хемсуърт.

***

Джоузеф Файндър е роден през 1958 г. в Чикаго, Илинойс. Прекарва по-голямата част от детството си в Афганистан и Филипините, където работят родителите му. След завръщането си в САЩ Файндър се насочва към изучаване на руски език в университета Йейл и специализира руски език и култура в Харвард. Още като студент публикува първата си книга, в която описва връзките между комунистически Кремъл и влиятелен американски бизнесмен. През 1991 г. излиза неговия роман „Московски клуб”, в който Файндър описва ситуация на военен пуч срещу президента Елцин в Русия. Това става шест месеца преди реално да се случи точно такъв пуч.
През 1994 г. Файдър пише книгата „Извънредни сили” в който главен герой е внедрен в ЦРУ шпионин на КГБ, заемащ висока позиция. Романът излиза на пазара няколко дни преди разкриването на Олдрич Еймс – един от най-големите шпионски скандали на 20-ти век. През 1996 г. Файндър публикува „Нулевият час” – първият в историята роман, написан в официално сътрудничество едновременно с ЦРУ и ФБР. През 2009 г. с романът си „Изчезнал” Джоузеф Файндър поставя началото на нова поредица с главен герой Ник Хелър. Следовател, който никога не забравя, че жертвите са били живи хора и тяхната смърт е оставила след себе си празнина в душите на техните близки. Книгата е номинирана през 2010 за най-добър роман от „Международната организация на писателите на трилъри”. Втората книга от поредицата „Погребани тайни”.


Прибавете и Вашa анотация, мнение или коментар за това заглавиe

търсeне по м/у думите моля въведете търсената дума
иили   

най-новото в
Трилъри
Това се случи през нощта. Първи том от трилогията хакерски трилъри за група 9 - Марк Леви
Аргайл - Ели Конуей
Остани - Харлан Коубън
Кукувичето - Камила Лекберг
По пътеката на войната - Джак Кар
Секретарката на господин Айнщайн - Матю Райли
Сребърен куршум - Майкъл Конъли
Ръката на Часовникаря - Джефри Дивър
Недовършеният ръкопис - Франк Тилие
Наричай ме ловец - Джим Шоки
Око в нощта - Бернар Миние
Огнени приливи - Джеймс Ролинс
Окончателна диагноза - Артър Хейли
Пътят към възкресението - Майкъл Конъли
Тайната история - Дона Тарт
Загадката Оливър - Лиз Нюджънт
Странната Сали Даймънд - Лиз Нюджънт
Obscuritas. Мрачна музика - Давид Лагеркранс
Memoria. Мрачни спомени - Давид Лагеркранс
Милениум. Онова, което не ме убива. Четвърта книга - Давид Лагеркранс
всички книги в категорията >>>

Проверка на почъчки  |  Вашата сметка  |  Нови книги  |  Съвети  |  Каталог  |  Доставки  |  На едро  | 
Мнения  |  Кои сме ние  |  Проeкти  |  RSS  | 

Приятели: С надуваема лодка около света  |  пощенски марки  |  СБСС  |  Ламбиеви колиби  |