ВАШАТА ПОРЪЧКА ДО МОМЕНТА/ORDER      

Отстъпки до 30%, за заявки над 100 лв бонус 6%
доставки на твърда цена независимо от броя на книгите
плащане при доставка, срок за цялата страна 2 дни - 4.69 лв
Почивка в дървена къща до Банско
ново съвети каталог доставки за нас следене кошница

Делови решения и сигурност на организацията

Автор: Румен Георгиев
Обем: 228 стр.
Формат в мм.: 165х235
Издател: ИК "Софттрейд"
Мека подвързия
Дата на включване: 2007-08-17
ISBN: 9789543340569
Категория: Учебници за ВУЗ и техникуми

Корична цена: 15.00 лв.
Oтстъпка: 9%

Нашата цена: 13.65 лв.

 

Актуалността на въпроса за деловите решения и сигурността на организацията се обуславя от настъпилите в края на XX век промени, свързани с рязкото нарастване на ролята на информацията и превръщането й в знания. Светът прозря, че значимостта на информацията не се свежда само до влиянието й върху структурата на капитала, производствените и пазарните параметри на продуктите и услугите, а и до практическата й интегрираност с всички ресурси на развитието -технологии, енергия, суровини, човешки ресурси, финанси, мениджмънт и т.н. Положителните промени и в икономическия, и в социалния, и в културния начин на живот и развитие се основават на улавянето и преобразуването в знания на актуалната за решаване на възникващите проблеми информация.
Знанията, от една страна, са вид информация, а от друга - информацията е "суровина" за получаването на нови знания с помощта на знания от методологи-чески характер. Масовостта на този процес се осъществява най-вече в "ядрата" на обществото - организациите, където се вземат деловите решения: информацията е "суровина" за вземането на делово решение, а то в качеството си на намерение за организационно действие, е знание, но от друг вид - приложно знание. Усъвършенстването на организацията на информацията и на процесите по вземането на делови решения стана "поле" от проблеми, които не могат да бъдат решавани без методологията на съзнателното "общуване" с различните състояния на средата на сигурност, каквито са предизвикателствата, рисковете и заплахите.
Представеният в учебника материал се основава на системно - целеви подход към сигурността на организациите и деловите решения като инструмент за тяхното оцеляване и ефективно развитие в съвременното рисково общество. Съществуващото в практиката тежнение към решаване на текущо възникващи задачи по защитата на активите на организациите от финансови и физически щети (риск- мениджмънт), без съответна системна стратегия и организация, не осигурява устойчиво развитие на организациите, както от стопански, така и от нестопански характер. Създаването и поддържането на сигурност изисква качествено ново ниво на взаимодействие между всички основни организационни функции и състояния на средата за сигурност, което може да бъде постигнато само чрез съответно обвързване на процеса на деловите решения с проблемите на развитието и сигурността на организацията. Актуалността на този аспект на познание се диктува днес и от това, че намирайки се на "етика" на множество научни направления (икономика, мениджмънт, информатика, право, психология и др.), той все още не намира подходящо отражение в образователните програми за икономисти и мениджъри.
Целта на учебника е да запълни тази липса и да подпомогне формирането на системно мислене, знания, умения и навици във връзка с организиране на решенията и производството на сигурност в организациите (в рамките на държавните изисквания и стандарти в областта на икономическото и мениджърското образование).
Предмет на разглеждането са знанията, необходими на студентите - магистри по икономика в СУ "Св. Климент Охридски" за израстването им като експерти - аналитици и организатори, които могат системно да анализират и организират.

Прибавете и Вашa анотация, мнение или коментар за това заглавиe

търсeне по м/у думите моля въведете търсената дума
иили   

най-новото в
Учебници за ВУЗ и техникуми
Наказателно право на Република България. Обща част - проф. д.ю.н. Румен Марков и колектив
Стопанската непоносимост и непреодолимата сила - д-р Ясен Николов
Патентните претенции - Мария Янакиева-Златарева
Наследствено право - доц. д-р Анна Станева
Тестове и казуси по наказателен процес. Второ преработено и допълнено издание - Гергана Маринова, Екатерина Салкова, Янко Ройчев
Физиология на човека - част 1. Ръководство и протоколна тетрадка за практически упражнения за студенти по медицина - Елена Джамбазова, Петър Райчев, Борислав Асенов, Даниела Пехливанова, Яна Чекаларова
Корейски език 2 (четене с разбиране) - Колектив
Сборник казуси за държавния изпит по публичноправни науки - Иван Стоянов, Христина Балабанова
Да научим сами японски език. Част 2 - Братислав Иванов
Латински език. Учебна тетрадка за медицински специалности - Ирена Станкова
Латински език. Учебник за медицински специалности - Ирена Станкова
Кризата на нашето време в социална и културна перспектива - Питирим А. Сорокин
Световодни комуникационни системи. 3. Приемна част - Проф. Ервин Фердинандов и колектив
Световодни комуникационни системи. 1. Преносна среда - Проф. Ервин Фердинандов, Цветан Мицев
всички книги в категорията >>>

Проверка на почъчки  |  Вашата сметка  |  Нови книги  |  Съвети  |  Каталог  |  Доставки  |  На едро  | 
Мнения  |  Кои сме ние  |  Проeкти  |  RSS  | 

Приятели: С надуваема лодка около света  |  пощенски марки  |  СБСС  |  Ламбиеви колиби  |