ВАШАТА ПОРЪЧКА ДО МОМЕНТА/ORDER      

Отстъпки до 30%, за заявки над 100 лв бонус 6%
доставки на твърда цена независимо от броя на книгите
плащане при доставка, срок за цялата страна 2 дни - 4.69 лв
Почивка в дървена къща до Банско
ново съвети каталог доставки за нас следене кошница

Добре дошли в Трансилвания

Добре дошли в ТрансилванияАвтор: Марина Юденич
Обем: 448 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Персей"
Мека подвързия
Дата на включване: 2009-08-23
ISBN: 9789549420692
Категория: Трилъри

Корична цена: 14.99 лв.
Oтстъпка: 9%

Нашата цена: 13.64 лв.

 

През пелената на времето кралицата на руския трилър разнищва историческата истина за граф Дракула. Дали смразяващият му легендарен образ не е резултат просто на черен PR през вековете? Ужасяващи убийства, в резултат на които остават само обезкръвени трупове, втрещяват света и го карат да заговори за второто пришествие на Дракула. Някой трябва да проследи нишката между тях и да открие истината.

Трансилвания, Румъния. Археологическа експедиция, водена от известния германски учен Рихард Ерхард, започва разкопки сред руините на Поенарския замък, любимото владение на граф Влад III Цепеш – Дракула. Със супермодерната си техника археолозите откриват човешки череп, който може да бъде отнесен към средата на XV век – времето, когато е бил убит Дракула. На следващата сутрин черепът е изчезнал, а труповете на членовете на експедицията са намерени без капчица кръв в тях. Ужасяващата мистерия кара целия свят да заговори за второто пришествие на Дракула.
Путила, Карпатите. Убито е момче, а тялото му е напълно обезкръвено. Разследващият случая Богдан Славич се консултира с известен патоанатом, който му разказва за рядко заболяване на кръвта, наречено порфирия и причиняващо жажда за кръв. Наричат го още „царска болест”: пурпурният недъг заразява предимно хората, облечени в пурпур – кралските особи.
Москва. Михаил Ростов, учен от Научно-изследователския институт по хематология, се среща с млад английски издател относно публикуването на изследванията си върху порфирията, които биха предизвикали сензация в света на науката. След няколко дни той и приятелката му са открити мъртви.
Париж. Ексцентричният аристократ лорд Антъни Джулиън среща свой отдавнашен приятел – Владислав Текски, с когото заедно са учили в „Итън”. Влад му споделя, че има дълг към предците си: потомък е на граф Дракула и смята, че той е бил незаслужено очернен през вековете. След време идва вестта, че Влад Текски е починал внезапно. Изпълнителите на завещанието му издирват лорд Антъни Джулиън, защото покойният е оставил някаква изключително важна заръка за него. В предсмъртното си писмо Влад Текски моли приятеля си да прободе мъртвото му тяло с кол от трепетлика, преди ковчегът да бъде зазидан в семейната им гробница.
Лорд Антъни изпълнява странната молба и се заема да разнищи обстоятелствата около смъртта на Влад с помощта на бившия полковник от ЦРУ и спец по Русия и Източна Европа Стивън Мур и профайлърът Полина Вронская, работила в Чечня и Западна Европа. Дирите ги отвеждат към тайнствената Трансилвания, където още витае духът на граф Дракула.

Бивш шеф на пресслужбата на президента Елцин, днес Марина Юденич е един от най-известните руски писатели. Завършила е право в Московския университет и психология в Сорбоната, Париж.
Романите й са бестселъри в различни страни. Книгата й „Добре дошли в Трансилвания” е изградена върху най-новите исторически проучвания на личността на Дракула и научни открития в областта на хематологията.


Прибавете и Вашa анотация, мнение или коментар за това заглавиe

търсeне по м/у думите моля въведете търсената дума
иили   

най-новото в
Трилъри
Това се случи през нощта. Първи том от трилогията хакерски трилъри за група 9 - Марк Леви
Аргайл - Ели Конуей
Остани - Харлан Коубън
Кукувичето - Камила Лекберг
По пътеката на войната - Джак Кар
Секретарката на господин Айнщайн - Матю Райли
Сребърен куршум - Майкъл Конъли
Ръката на Часовникаря - Джефри Дивър
Недовършеният ръкопис - Франк Тилие
Наричай ме ловец - Джим Шоки
Око в нощта - Бернар Миние
Огнени приливи - Джеймс Ролинс
Окончателна диагноза - Артър Хейли
Пътят към възкресението - Майкъл Конъли
Тайната история - Дона Тарт
Загадката Оливър - Лиз Нюджънт
Странната Сали Даймънд - Лиз Нюджънт
Obscuritas. Мрачна музика - Давид Лагеркранс
Memoria. Мрачни спомени - Давид Лагеркранс
Милениум. Онова, което не ме убива. Четвърта книга - Давид Лагеркранс
всички книги в категорията >>>

Проверка на почъчки  |  Вашата сметка  |  Нови книги  |  Съвети  |  Каталог  |  Доставки  |  На едро  | 
Мнения  |  Кои сме ние  |  Проeкти  |  RSS  | 

Приятели: С надуваема лодка около света  |  пощенски марки  |  СБСС  |  Ламбиеви колиби  |