ВАШАТА ПОРЪЧКА ДО МОМЕНТА/ORDER      

Отстъпки до 30%, за заявки над 100 лв бонус 6%
доставки на твърда цена независимо от броя на книгите
плащане при доставка, срок за цялата страна 2 дни - 4.69 лв
Почивка в дървена къща до Банско
ново съвети каталог доставки за нас следене кошница

Живей със страст

Автор: Кийт Ейбрахам
Обем: 170 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Август"
Мека подвързия
Дата на включване: 2017-11-19
ISBN: 9789549688634
Категория: Самоусъвършенстване

Корична цена: 12.00 лв.
Oтстъпка: 9%

Нашата цена: 10.92 лв.

 

Кийт Ейбрахам изследва, съставя и разработва програми за личностно и професионално развитие по целия свят. Той иска да ни покаже как да правим това, което обичаме, и да обичаме това, което правим. Да ни покаже как да открием своята страст, да я следваме и да живеем с нея. Стратегиите му постигат феноменални резултати в действителния живот, който живеем всеки ден.
Днес Кийт Ейбрахам е сертифициран професионален лектор и е изградил репутация на един от най-добрите, а през 2012 получава наградата Лектор на годината от „Националната асоциация на професионалните лектори“.
Той създава програмата „Живей със страст“ и вярва, че целта на живота му е да ни направи по-щастливи и да ни помогне да постигнем успех.
Кийт ни казва:
Великите неща са навсякъде, но величието е в нас.

Когато хората открият страстта си, те не само обичат работата си, но и водят живот, за който другите само мечтаят.

Животът е твърде кратък, за да го живеем без страст, и твърде дълъг, за да го прекараме в посредственост.

Някои хора мечтаят, но никога не действат. Някои хора винаги действат и никога не мечтаят. Някои хора правят и двете и живеят със страст!

Животът трябва да бъде вълнуващо пътешествие, изпълнено с предизвикателства, все по-силни преживявания и ярки моменти.
Животът е за това как да живеем със страст.

Хората, живеещи със страст, не се раждат, а стават такива с времето заради победите и трагедиите, които изпитват в живота си.

Няма по-добра инвестиция от тази да инвестирате в себе си!

Откъс от книгата:
ЗАЩО ТАЗИ КНИГА... ЗАЩО СЕГА... ЗАЩО ВИЕ? Защо сте създадени за постижения? Не ви познавам лично, но нещо, което знам за вас, е, че не сте се родили, за да живеете живота си механично и да се чувствате неудовлетворени, неосъществени и недостойни. Не знам какво се случва на всеки от нас по време на пътешествието, наречено живот, но понякога губим посока. Едни от нас намират пътя към лична реализация, щастие и успех. За други животът се превръща в поредица от задачи, проекти и работни места. Става скучен, всекидневен, безкраен и празен. Въпросът, който всеки от нас трябва да си зададе, е... „Каква е целта ми в живота?“ „Какво искам да постигна?“ „С какво искам да се занимавам, когато стана голям?“ „Коя е страстта ми и как да я преследвам?“ Възможно е да четете тази книга по различни причини. Възможно е да сте теглили чертата в пясъците на живота и да си казвате: „Достатъчно. Знам какво не искам, така че какво искам?“ Възможно е да сте постигнали изключителен успех, и все пак да си оставате неудовлетворени. Може би се питате: „Какво не ми е наред? Имам всичко, което някога съм искал, но не съм щастлив“. А може би сте отегчени от живота си и се питате: „Това ли ми е отредено?“ Не знам защо четете тази книга, но без съмнение искате да надникнете по-дълбоко в себе си, за да предвидите по-добре какво ви чака в бъдеще.
Най-важният въпрос, който можете да си зададете, е не само защо четете тази книга, но какво искате да извлечете от нея? Какви прозрения търсите? Както ви е известно, животът ни дава онова, което очакваме. Ако не очаквате нищо, няма да получите нищо. Без очаквания животът ни дава много малко и когато това ни се случи, изпитваме разочарование. .. Преди няколко год ини изнасях лекция в курорта „Каприкорн“ в Северен Куийнсланд. Този курортен комплекс разполага с две великолепни игрища за голф. Докато чаках превоза си за летището във фоайето на хотела, се запознах с много интересен човек на около петдесетте. Носеше свободни панталони, ярка риза и обувки за голф. Заговорихме се и той ме попита с какво се занимавам. Отговорих, че съм професионален лектор и изнасям лекции пред хора, които искат да преследват страстта си в живота. Той отвърна: „Знам какво имате предвид.“ Продължихме да разговаряме и мъжът започна да обяснява, че едва сега започва да преследва истинската си страст. Попитах го как точно я преследва. Отговори ми, че преди време е бил висш мениджър в глобална застрахователна компания, че е пътувал по целия свят и е имал хиляди подчинени, че е отговарял за милиони долари и се е чувствал напълно нещастен. Повратната точка настъпила, когато една сутрин се събудил в хотелската си стая и не успял да си спомни в кой град се намира. Животът му бил в мъгла. Когато се прибрал у дома, казал на жена си, че нещата трябва да се променят. Задала му няколко прости, но важни въпроси... „Какво би правил с огромно удоволствие, в службата или като бизнес?“ Той отговорил: „Ами обичам голфа и хубавата храна!“ Тъй като подозирах, че не е професионален голф играч, че е на ваканция в курортния комплекс и че все още не се е пенсионирал, изпитах любопитство да разбера как е протекло пътуването му от нещастен висш мениджър до игрището за голф в курортния комплекс „Каприкорн“. Затова го попитах: „С какво се занимавате сега?“ Той отговори, че е обединил двете страсти в живота си, хубавата храна и играта на голф, и е създал бизнес, който организира гастрономически обиколки за любители на голфа. Обикалял из цялата страна и прекарвал времето си в дегустация на вина, хапване на изискана храна и игра на голф. Добави, че не печели колкото преди, но е хиляда пъти по-щастлив. Този пример ми показа как с помощта на въобра жението си можем да изградим живот и да печелим добре от него, като поставим в центъра най-силните си страсти. Предимството е, че ще бъдете вечно щастливи и изключително богати.
“ Когато хората открият истинската страст в живота си, не само обичат работата си, но и водят живот, за който останалите само могат да мечтаят.“
Хората често ми казват, че не знаят каква е тяхната страст, нито какви цели искат да постигнат, и това е нормално. Малко от нас намират време да помислят за бъдещето си. Ние не се замисляме върху въпросите, които ще ни подготвят за това бъдеще. Ето някои въпроси, които ще ви накарат да се замислите към какво изпитвате страст. А в следващите глави на книгата ще можете сами да определите как да го осъществите.
• Какво означава за вас идеята да имате страст?
• Кое е онова, което в миналото или настоящето ви е карало да изпитвате страст, да се чувст- вате съсредоточени или просто сте обичали да правите?
• Ако утре спечелите от лотарията 10 милиона долара, какво бихте направили с удоволствие с времето и енергията си?
• От всички неща, които сте правили, кога сте се чувствали най-щастливи?
• Кои са петте неща, които цените най-много в живота?
• За 30 секунди напишете кои са трите най-ва жни цели в живота ви.
• Какво винаги сте искали да направите, но сте се страхували?
• Какъв вид дейност и обстоятелства ви се струват най-важни?
• Какво бихте направили, ако сте сигурни, че няма да се провалите?
ЗАЕДНО СЪС СТРАСТТА ИДВА И ЕНЕРГИЯТА ДА БЛЕСНЕТЕ В РАБОТАТА СИ
Животът е прекалено кратък, за да ставате, да отивате на работа, да се връщате у дома, да си инжектирате алкохолната доза и да си лягате сърдити. Особено ако повтаряте този сценарий всекидневно. Нека да изместим фокуса от вашия бизнес или кариера, защото понякога е толкова трудно те да бъдат променени. Забелязвали ли сте, че когато правите нещо, което обичате, времето сякаш лети? Положителната страна е, че винаги се чувствате по-енергични, когато правите това нещо. Когато се занимавате с любимите си неща, презареждате батериите, възобновявате ентусиазма и разпалвате отново духа. Да, истина е, че това време никога няма да ви бъде върнато, но срещу него получавате енергията да продължите упорито да се трудите, да посрещнете предизвикателствата и да преодолеете препятствията. Ще разполагате с една критично важна съставка, за да бъдете по-добър партньор в живота, съпруг или съпруга, баща, майка, син, дъщеря, приятел, търговец, служител или мениджър...
Погледнете го по следния начин. Всеки от нас разполага с презареждаща се батерия в тялото си и от време навреме тя се изтощава. Как я презареждате? Какво правите, за да презаредите батериите си? Отговорът е много прост – трябва да отделите време за нещо, което обичате. Може да е риболов, посещение на кино, изли- зане на по питие с приятели, футболен мач, следобедна дрямка, ароматна чаша кафе с торта в близкото кафене, хубава книга или да гледате пак любим филм.
НЕ МОЖЕТЕ ДА ДАДЕТЕ НЕЩО, КОЕТО НЯМАТЕ
Всички имаме нужда да избягаме и да се вгледаме в себе си. Съществуват неща, които можете да свършите за миг или минутка, както и такива, които отнемат часове или дори дни. Въпросът е какво да изберете и кога най-после да го направите? Не забравяйте, че съзнанието и подсъзнанието функционират добре, когато могат да се надяват на нещо в бъдеще. Лошото е, че ако от време на време не спирате, за да презаредите батериите, изпадате в летаргия и губите мотивация. В същото време тялото, умът и духът ви са толкова изтощени, че ставате уязвими за хронична умора и животозастрашаващи болести. Ако ви е трудно да отделяте много време, тогава всеки ден си давайте само по един процент от него... само 15 минути. Сигурен съм, че можете да отделите 15 минути за себе си. Можете да постигнете много неща за 15 минути... да излезете на бърза разходка, за да освежите ума и тялото, да си направите упражне в семейния гараж или да прочетете позитивно заредена и ободряваща книга. Знаете ли, че ако отделяте по 15 минути на ден за четене, ще прочетете средно осем-десет книги годишно? А какво ще кажете за 15 минути медитация? Отделете 15 минути, за да затвърдите връзката с децата си, като им прочетете приказка, помогнете им с домашните или поговорите с тях как е минал денят им.
КАК ДА РАЗПАЛИТЕ ОТНОВО ВЪТРЕШНАТА СТРАСТ
Може и да сте човек, живеещ със страст, но в момента не я изпитвате. От време на време ще губите желание страстно да преследвате целите си или да се движите в избраната посока. Случва се на всички ни. Лично аз обожавам онова, което правя в избраното от мен поприще на автор и лектор. Но преди 12 месеца внезапно изгубих страстта, която изпитвах към бизнеса и кариерата си. Обичах работата си, но вече не бях влюбен в нея. Един мой учител, доктор Кийт Метланд, ми зададе следните въпроси... „Каква е целта в живота ти? Защо се занимаваш с тази работа?“ Потърсих отговор на тези въпроси и те се превърнаха в катализатора, който отново ми помогна да се фокусирам. Затова реших да споделя с вас някои мисли, които отново да разпалят вътрешната ви страст, за да постигнете целите си.


Прибавете и Вашa анотация, мнение или коментар за това заглавиe

търсeне по м/у думите моля въведете търсената дума
иили   

най-новото в
Самоусъвършенстване
Един гадател ми каза - Тициано Терцани
Изкуството да бъдеш родител - Д-р Фицхю Додсън
Екстремно оцеляване - Майкъл Тогис
Отровните родители - Сюзън Форуърд, Крейг Бък
Бъди в хармония със себе си. Продължението на Слушай своето тяло - Лиз Бурбо
Кой си ти? Ключ към твоето Аз - Лиз Бурбо
Аз съм БОГ. Ти също! - Лиз Бурбо
Добрият живот. Уроците от най-дългото изследване на щастието в света/твърда корица - Робърт Уолдингер, Марк Шулц
Добрият живот. Уроците от най-дългото изследване на щастието в света - Робърт Уолдингер, Марк Шулц
Емоциите. Как чувствата оформят мисленето ни - Ленард Млодинов
Мъдростта на вселената. Как да черпим от нея – програма за всеки месец - Джоуи Хюлин
Кои сме ние? - Щефани Щал
Новаторите. Как неконформистите движат света - Адам Грант
Добри по душа. Да станем родителите, които искаме да бъдем - Д-р Беки Кенеди
Дърдорене. Как да спрем натрапчивия глас в главата си - Итън Крос
Експресна терапия - Саша Бахим
12 седмици за по-буден ум - Санджай Гупта
Огън момиче - Кара Алвил Лейба
Мозъкът - твоята суперсила - Джеймс Гудуин
Как да манифестираш - Джил Такрей
всички книги в категорията >>>

Проверка на почъчки  |  Вашата сметка  |  Нови книги  |  Съвети  |  Каталог  |  Доставки  |  На едро  | 
Мнения  |  Кои сме ние  |  Проeкти  |  RSS  | 

Приятели: С надуваема лодка около света  |  пощенски марки  |  СБСС  |  Ламбиеви колиби  |