ВАШАТА ПОРЪЧКА ДО МОМЕНТА/ORDER      

Отстъпки до 30%, за заявки над 100 лв бонус 6%
доставки на твърда цена независимо от броя на книгите
плащане при доставка, срок за цялата страна 2 дни - 4.69 лв
Пощенски марки
ново съвети каталог доставки за нас следене кошница

Искам да бъда с теб! Учебник за щастливата съпруга

Искам да бъда с теб! Учебник за щастливата съпругаАвтор: Наталия Толстая
Обем: 240 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Паритет"
Мека подвързия
Дата на включване: 2015-12-08
ISBN: 9786191530960
Категория: Психология

Корична цена: 13.99 лв.
Oтстъпка: 9%

Нашата цена: 12.73 лв.

 

Нашумялата руска писателка Наталия Толстая е практикуващ лекар-психоаналитик, кандидат на медицинските науки, член на мждународна терапевтична лига. Известнаа като експерт в семейните отношения, тя е човек с разностранни таланти – освен всичко друго рисува и пише книги, някои от които са бестселъри в Русия, а сумарният им тираж надхвърля милион екземпляра. „Искам да бъда с теб. Учебник за щастливата съпруга“, една от най-известните й книги, се издава за първи път на български език.

Тази книга, както и останалите, се основава на опита на Толстая като психолог и е посветена на отношенията между мъжа и жената. Тя може да се оприличи на Наказателен кодекс – с прецеденти, отнасящи се за всички случаи в живота. Подобно на учебник тя показва на младата жена как да се учи от чуждите грешки, за да не ги повтаря, и как да се ползва от чуждите просветления. Но в същото време – сама да изгражда собствения си живот, не приличащ на ничий друг, като се вслушва в сърцето си.

„Учебник за щастливата съпруга“ повече напомня добронамерени напътствия на приятелка, отколкото съвети на психолог. Това усещане е обяснимо: в книгата няма революционни идеи, нито психологически техники или невероятни открития. До много от написаното аз стигнах сама през своите осем години съпружески опит, казва Толстая, а отдавна известното просто възприех и приложих в реалността.

Като практикуващ лекар-психолог и като писателка Толстая споделя в книгата опита и познанията си за отношенията между мъжа и жената. Нейният „учебник“ разглежда най-напред поведението на жената преди брака и предлага ценни съвети: как да се държи тя на първите срещи, как да се представя пред родителите на любимия, какво да очаква от мъжете на различна възраст и как да постъпва в щекотливи ситуации. По-нататък следва съпружеският живот с неизбежните му усложнения и изпитанията на любовта. Защо мъжът губи интерес към брачното ложе, как да се победи скуката в брака, какво да прави жената в конфрликтни ситуации и как да се справя с изневярата, ревността, оскърбленията, с непосилното бреме на съпруга, майка и работеща жена. Няма начин да не ви завледее този честен, откровен разговор по приятелски, по женски, който е възможен само с най-близък приятел или психолог.

Тази книга е написана за онези жени, които мечтаят да сложат златната халка на ръката си и за я носят колкото може по-дълго. Тя е нещо като школа за любов и наука за щастлив брак. В нея има всичко като в истински учебник: и поучения, и въпроси, и задачи, и решения, и житейски примери с полезни поуки. Този наръчник на любовта учи да се ръководиш от сърцето си като от барометър: следваш ли своя път, или си се отклонила от него? При това жената трябва да се опита да разгадае мъжките тайни, преди да се впусне в неизвестността на съвместния живот с любимия. Макар че обидите, разочарованията, грешките и заблужденията най-често произлизат от неразбирането на другия. Нищо ново, ако кажем, че женската и мъжката глава мислят различно. И това не може да се промени, не може нищо да се направи. Просто трябва да се приеме, че мъжката постъпка жената тълкува по женски, а мъжът – съответно обратно. Казано по философски – така, както са устроени изначално мъжът и жената.

Като във всеки учебник Толстая обяснява в какви житейски ситуации може да се озове младата жена преди брака и след него. Но всеки има свой път на изпитания, своя съдба, свое възмездие, казва тя. Някои се сриват, не издържат на изпитанията, а други ги превъзмогват, излизайки по-силни, готови да посрещнат следващите. Това зависи само от жената, от личностните й качества и заложената й генетична борбеност. Тя е в състояние сама да насочва съдбата си, да избере това, което й е нужно в живота – здрвето, радостта от творчеството, любовта. Това е неин избор.

„С радост споделям с теб, моя читателко, знанията, получени от хората, които срещнах в живота си“, завършва книгата си Наталия Толстая и цитира великия Сенека: «Ако ми обещаят да ми разкрият висша мъдрост, но ме помолят да мълча за нея, бих се отказал».


Прибавете и Вашa анотация, мнение или коментар за това заглавиe

търсeне по м/у думите моля въведете търсената дума
иили   

най-новото в
Психология
Завист и благодарност и други трудове 1946-1963 - Мелани Клайн
Женската сексуалност - Франсоаз Долто
Неуправляеми или атипични? - Клер Стрид
Дарът на терапията. Отворено писмо до новото поколение терапевти и техните пациенти - Ървин Д. Ялом
Основни етапи на детството - Франсоаз Долто
Всичко е език - Франсоаз Долто
Как да живеем в ерата на тревожността - Франк Талис
Петте най-важни нужди на децата в наши дни - Лиз Бурбо
365 сензорни игри, съвети и упражнения за деца от 0 до 5 години - Илияна Хинова
Психология на тоталитаризма - Матиас Десмет
Инкогнито. Тайният живот на мозъка - Дейвид Игълман
Психология на тълпите - Гюстав Льо Бон
Депресията: начин на употреба - Антоанета Славова
Концептуални основания на приложната психоанализа. Курс лекции (1-35) - Петър Иванов
Влиянието. Психология на убеждаването (второ издание) - Робърт Чалдини
Семейните фантоми - Бруно Клавие
Обща психотерапия. Курс от 50 лекции - Петър Иванов
Възпитание без сълзи и капризи. Спокойни родители - щастливо дете - Марина Аромщам
Справяне с тревожността с помощта на КПТ For Dummies - Греъм Дейви, Кейт Кавана, Фъргал Джоунс, Лидия Търнър, Адриян Уайтингтън
Жени с труден характер. История на феминизма в единадесет битки - Хелън Люис
всички книги в категорията >>>

Проверка на почъчки  |  Вашата сметка  |  Нови книги  |  Съвети  |  Каталог  |  Доставки  |  На едро  | 
Мнения  |  Кои сме ние  |  Проeкти  |  RSS  | 

Приятели: С надуваема лодка около света  |  пощенски марки  |  СБСС  |  Ламбиеви колиби  |