ВАШАТА ПОРЪЧКА ДО МОМЕНТА/ORDER      

Отстъпки до 30%, за заявки над 100 лв бонус 6%
доставки на твърда цена независимо от броя на книгите
плащане при доставка, срок за цялата страна 2 дни - 4.69 лв
Почивка в дървена къща до Банско
ново съвети каталог доставки за нас следене кошница

Това променя всичко. Капитализмът срещу климата

Това променя всичко. Капитализмът срещу климатаАвтор: Нейоми Клайн
Обем: 720 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Изток Запад"
Мека подвързия
Дата на включване: 2016-01-11
ISBN: 9786191527458
Категория: Съвременност

Корична цена: 35.00 лв.
Oтстъпка: 9%

Нашата цена: 31.85 лв.

 

„Това може би е първата истински честна книга за климатичните промени, писани някога.” Брайън Уолш, „Тайм”

„Това е най-добрата книга за климатичните промени от дълго време – до голяма степен, защото е за нещо много повече. Тя поставя най-важната криза в човешката история в контекста на други наши текущи травми и ни напомня до каква степен сме зависими от енергията на въглищата, газта и нефта. А това би следвало да ни вдъхне надежда, защото означава, че борбата за един справедлив свят е същата като борбата за един свят, в който е възможно да се живее.”

Бил Маккибен, автор на „Краят на природата” и съосновател на „350.орг”

„Това променя всичко” е учебник за... ново, по-убедително и по-мощно екологично движене.” Марк Битман

„Нейоми Клайн използва своя изтънчен, пламенен и педантичен интелект по отношение на най-важните и неотложни проблеми на съвремието... За мен тя е един от най-вдъхновяващите политически мислители в днешния свят.” Арундати Рой, автор на „Богът на дребните неща и капитализма”

„Нейоми Клайн е гений. Тя прави за политиката това, което Джаред Даймънд направи за изучаването на човешката история. Тя умело съчетава политика, икономика, история и извлича прости и мощни истини с универсална приложимост.” Робърт Ф. Кенеди младши

„Енергична нова дискусия... Въз основа на впечатляващ обем от изследвания г-жа Клайн отхвърля яростно идеята, че ще се спасим с помощта на нови технологии или чрез постепенен преход от изкопаеми горива: и двата подхода, твърди тя, са форма на отричане... Г-жа Клайн е наясно по отношение на неразрешимостта на проблемите, които описва, но въпреки това успява да ни вдъхне оптимизъм.” Натаниел Рич, „Ню Йорк таймс”

„Клайн е смел и пламенен писател, който си струва да чуем, а книгата ѝ е силна и навременна.” Джон Грей, „Обзървър” (Лондон)

„Ако глобалното затопляне е световен зов за пробуждане, всички сме в тежка летаргия... Не сме постигнали съществен напредък, твърди Клайн, защото очакваме решения от същите институции, които създадоха проблема... Интелигентният анализ на Клайн е необоримо доказателство, че част от отговора е в масовото пробуждане.” Крис Бентли, „Чикаго трибюн”

„Увлекателна и драматична... Клайн пише за решителната битка за съдбата на Земята, в която ние или ще си върнем контрола над планетата от капиталистите, които я унищожават, или ще наблюдаваме как тя изгаря.” Рой Скрантън, „Ролинг стоун”

„Последната книга на Нейоми Клайн е може би манифестът, от който климатичното движение – а и планетата – се нуждаят в момента... За тези, които действително чуят нейното послание – а те вероятно са легион, – нейната книга може да се превърне в катализатор на масово движение, от което според нея светът се нуждае в момента.” Мейсън Инман, „Сан Франсиско хроникъл”

„Силно и безкомпромисно написана, пламенната дискусия, която очакваме от Клайн, съчетава сведения от първа ръка от събития по целия свят и унищожителни политически анализи... Нейната вълнуваща проницателност е политическа, икономическа, социална, културна и нравствена преоценка на човешкия свят.” Майк Хюм, „Ню сайънтист”

„Клайн е сред най-влиятелните фигури на левицата и изтъкнат поборник по проблемите на климата... Талантлив писател и безспорен специалист по обсъжданите проблеми.” Пилита Кларк, „Файненшъл таймс”

„Каквато и позиция да заемете, Клайн заслужава признание за това, че не разкрасява проблема... „Това променя всичко” би могла да мотивира много хора да мислят и действат по промените на климата, а това е добре.” „Асошиейтед прес”

„Една революционна книга... Елегантно съчетание между наука, статистика, конкретни факти и проницателност, тя не парализира, а повдига духа на читателя... Настойчивостта и гневът на Клайн се основават на педантична документация и пламенна аргументация. Сърцето и разумът вървят ръка за ръка в този авторитетен отклик на настоящата криза.”

Награда за документална литература за 2014 г.

„Безспорно една от най-важните книги на десетилетието.” Амитав Гош, автор на „Гладният прилив”

„Книгата притежава вдъхновяващо послание: че хората са се променяли преди и могат да се променят отново. Тя е смело предизвикателство за тези, които смътно се надяват, че проблемът ще ни се размине или ще ни спаси някоя нова технология.” Камила Кавендищ, „Сънди таймс” (Лондон)

„Произведение с потресаваща сила, изчерпателна аргументация и впечатляваща категоричност... Благодарение на изключителния си талант Клайн винаги успява да синтезира огромни количества информация и да свърже привидно несъпоставими проблеми.”

Дрю Нелс, „Глоуб енд Мейл” (Торонто)

„Това променя всичко” не е само книга, не само момент, не само движение. Тя е оръжие на справедливостта. Път за оцеляване.” Д. Р. Тъкър, „Вашингтон монтли”


Прибавете и Вашa анотация, мнение или коментар за това заглавиe

търсeне по м/у думите моля въведете търсената дума
иили   

най-новото в
Съвременност
Материалният свят - Ед Конуей
Има такава държава. Записки по българските кризи - Тони Николов
Актуалността на миналото - Валентин Вацев
Краят на смъртта. Научните възможности за постигане на физическо безсмъртие - Хосе Кордейро, Дейвид Ууд
Трансхуманизмът. Програмираната еволюция на Homo sapiens - Иван Спирдонов
Далечната Финландия отблизо - Роман Шац
Живот по гръцки - Питър Барбър
Войната срещу Запада - Дъглас Мъри
Пътят към Армагедон. Т.I: Бутон в мозъка: от Едемската градина до истанбулската конвенция - Александър Урумов
Война е! Супербогатите против останалия свят - Михаел Морис
Зеленият терор и консервативната алтернатива - Нено Димов
Куражът винаги е сам - Роберто Савиано
Англо-американският управляващ елит - Каръл Куигли
Англо-американският управляващ елит/твърда корица - Каръл Куигли
Ще избием половината човечество - и ще побързаме! - Айлин Деролф, Ян ван Хелсинг
Китай през погледа на българите - Соня Алексиева
Иван Костов – Политиката отвътре - Иван Костов
Швейцария - сърцето на Европа - Дикън Бюс
Италия отвъд клишетата - Хенинг Клювер
Португалия – загадъчна и пъстра - Бари Хатън
всички книги в категорията >>>

Проверка на почъчки  |  Вашата сметка  |  Нови книги  |  Съвети  |  Каталог  |  Доставки  |  На едро  | 
Мнения  |  Кои сме ние  |  Проeкти  |  RSS  | 

Приятели: С надуваема лодка около света  |  пощенски марки  |  СБСС  |  Ламбиеви колиби  |