ВАШАТА ПОРЪЧКА ДО МОМЕНТА/ORDER      

Отстъпки до 30%, за заявки над 100 лв бонус 6%
доставки на твърда цена независимо от броя на книгите
плащане при доставка, срок за цялата страна 2 дни - 4.69 лв
Почивка в дървена къща до Банско
ново съвети каталог доставки за нас следене кошница

Хари Потър и Огненият бокал

Хари Потър и Огненият бокалАвтор: Дж. К. Роулинг
Обем: 632 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Егмонт България"
Твърда подвързия
Дата на включване: 2002-05-12
ISBN: 9789544466213
Категория: Детско-юношеска

Корична цена: 24.90 лв.
Oтстъпка: 9%

Нашата цена: 22.66 лв.

 

Книгата не е в наличност
Краят на ваканцията наближава и скоро Хари Потър, вече четиринайсетгодишен, ще се отправи за четвърти път към училището за магия и вълшебство „Хогуортс" и към своето четвърто приключение в света на вълшебниците. Но преди експрес „Хогуортс" да потегли към величествения замък, предстои краят на едно вълнуващо състезание. Пред очите на сто хиляди магьосници от цял свят ще се състои финалът на Световното първенство по куидич -Ирландия срещу... България! Хари и най-добрите му приятели - Хърмаяни и Рон, ще съпреживеят схватката за световната титла. Безброй ръце ще ръкопляскат на българския търсач Виктор Крум, който е сред най-популярните състезатели по куидич в света, фантастичните вийли - талисмани на българския национален отбор, ще се носят в луд танц. Как ли ще завърши този шеметен мач? А след края на двубоя всички ще видят в небето огромен череп. Писъци на ужасени магьосници ще огласят нощта. Някой е очертал Черния знак - знака на Лорд Волдемор...

През четвъртата учебна година на Хари в „Хогуортс" ще се проведе Тримагически турнир - древно състезание между три световноизвестни училища по магия, което не се е състояло повече от сто години. В замъка ще пристигнат ученици от други две училища, където се обучават вълшебници, и сред гостите ще бъде... самият Виктор Крум. Българският търсач ще играе важна роля във всичко, което предстои да се случи в „Хогуортс".

Три изпитания очакват трима млади магьосници от трите училища, устремени към победата в Тримагическия турнир. Тримата участници ще бъдат посочени от Огнения бокал -вълшебен предмет с огромна магическа сила. Над хиляда сърца ще бият учестено, докато Огненият бокал прави своя избор и синьо-белите му пламъци избухват в червен огън.

Верни приятели и нови съюзници, вълшебни създания и чудновати предмети ще помагат на героите да преодоляват неочаквани препятствия, да търсят у себе си неподозирани сили, да разкриват тайни връзки между събития и хора.

Както споделя Дж. К. Роулинг, за Хари четвъртото приключение е „краят на една ера". В четвъртата книга всичко е много по-дълбоко, по-вълнуващо, по-драматично. Храбрият Хари ще се сблъска със сериозни опасности, ще разкрие изключително важни неща за света около себе си и за собствената си личност, ще се изправи очи в очи срещу най-страшния си враг.

А когато се появи лицето на Злото, две магически пръчки ще се вдигнат една срещу друга. Златиста нишка ще свърже двата края. Някой ще се стреми да не се прекъсне връзката...

Дали това ще бъде краят на четвъртото приключение или началото на една нова ера...


Мнения за тази книга

Traqn -Sevlievo
Tazi kniga e strahotna, zaplenqvashta iii nqmam dumi mnogo mi haresa kakto i drugite knigi :P~

александра -пловдив
Мисля че това е най-хубавата книга която съм чела някога.Докато четеш тази книга не можеш да мислиш за други неща и да се разсейваш.Тя те кара да се впуснеш в приключенията заедно с хари.Кара те да чувстваш това което той и развива въображението.Мисля че си заслужава да се прочете и да се гледат 3-те филма и 4-тият който сигурно ще излезе скоро.

александра -пловдив
Мисля че това е най-хубавата книга която съм чела някога.Докато четеш тази книга не можеш да мислиш за други неща и да се разсейваш.Тя те кара да се впуснеш в приключенията заедно с хари.Кара те да чувстваш това което той и развива въображението.Мисля че си заслужава да се прочете и да се гледат 3-те филма и 4-тият който сигурно ще излезе скоро.

Борислава -
Супер е-като всички други книги от поредицата!

Parry Mokur -Ot staqta na tainite[WC]
Do edna sedmitsa VSI4KI da sa izgorili VSI4KI knigi za harry potur zaedno sus spomenite si za tqh i moje da budete pomilvani za nezemnata si Prostotia da si mislite 4e tazi kniga e Fentazi.Ako ne strahuvam se 4e jalkite vi do6i4ki sa obre4eni da se lutat po koridorite na ludnicite iz tsqlata strna!!!!!!!!

katya -Kozloduy
Ani,chela li si izobshto Harry Potter?mai ne... i kogo e okrala Rowling,a?teb li?

Ani -Ruse
Az lichno smqtam,che knigata The LORD of The RINGS prosto nqma ravna na sebesi!Kato gledah pyrvata chast na LOTR i prosto onemqh.Gledala sym mnogo filmi,no dosega ne sym gledala po hubav ot LOTR!H.P.e detski i ne bih dala 19 lv.za edna kniga na H.P.Tova e ludost.Za men po hubav film ili kniga ot LOTR NQMA!!Koito ne e chel ili gledal LOTR i tvyrdi che e glupav e LUD!Osven tova Rouling e kradla

фен -
Нееееееееееееее в никакъв случаи Роулинг не е крадла. Даже мисля че тя е единствената кадърна писателка. "умната" невидима е права и аз напълно я подкрепям.

polina -sofia
Хари Потър еневероятно дете и е много умен .Интересно е и тяхното училище.Всички книги са хубави а аз с нетърпение очаквам петата част.

Десислава -Сливен
Аз мисля,че всичко свързано с Хари е велико. Но от всички книги публикувани досега на български език "Хари Потър и огнения бокал" е най-хубавата!

Стоян -Асеновград
Засега това е най-яката книга от поредицата Хари Потър.Надявам се петата повече да ми хареса :).Много яко е написана и лесно се чете.Няма досадни описания и глупости.Само в началото е малко досадно ама после става от яко по яко.Общо взето тази книга класика !

ВЕСЕЛИНА СЛАВЧЕВА -СОФИЯ
Чакай да позная кой нещастник използва името ми и пуска гаднярски съобщения по адрес на Хари Потър... Предупреждавам те, селянче, не закачай нито Хари, нито мен. Книгата си е супер!!!!!

ВЕСЕЛИНА СЛАВЧЕВА -sofia
Това е една много тъпа книга.

Хърмаяни Невидимата -
Правилно. Всеки със своите си работи. Pottermania наистина имат грешки, но това няма да е за дълго. Чакайте и се надявайте!

Хърмаяни -
Всъщност не трябва да обръщате внимание на някои работи. Аз съм също Хърмаяни. Нещата са сложни за обяснение, пък и ние на никого не дължим обяснения.

Олга -
Защо да е самозвана? Всеки има право да си ползва прякора Хърмаяни.

Елентари -Валинор
Защо заемате място?Защо се карате тук? Колкото до сайта pottermania той е просто пълна скръб.Хърмаяни е права.

Иво -София
Единствените книги са на Толкин и Перумов.

-
Според мен точно тази книга не е лоша, но втората е най-добра. Признавам, ча "Властелинът..." страшно ми хареса, както и "Хари Потър", но не мисля, че имат база за сравнение. Имам предвид - те са твърде различни, та да ги сравняваме. Това е, което исках да кажа.

Иво -София
Тази книга хич не ми харесва.Много е глупава.Въобще не може да се сранява с най-хубавата книга която съм прочел-Властелинът на пръстените.Пък и двата филма са скапани.

Още мнения 1 2 3 4 5 6 7

Прибавете и Вашa анотация, мнение или коментар за това заглавиe

търсeне по м/у думите моля въведете търсената дума
иили   

най-новото в
Детско-юношеска
Невероятната история за гигантската круша - Якоб Мартин Стрид
Алиса в Страната на чудесата / Отвъд огледалото и какво Алиса видя там - Луис Карол
Изчезналата звезда - Ленка Бродецка
Енциклопедия на музикалните инструменти - Щепанка Секанинова
Червенокоска в гората на призраците - Златко Енев, Дияна Нанева (илюстрации)
Голяма книга на суперсъкровищата, които са истински важни - Сусана Исерн
Шарена черга - Йордан Радичков
Тайният ключ на Джордж за Вселената/ново издание - Луси и Стивън Хокинг
Хайде на мач! - Даниел Мюлер
Готварска книга за големи деца - Аля Маркова
Мо, момчето, което живееше на покрива на един небостъргач - Детелин Вълков
Превозните средства, които промениха света - Степанка Секанинова, Том Велковски
Книга за Земята -
Ерагон - книга 1 - Кристофър Паолини
Макс Айнщайн: Гениалният експеримент - Джеймс Патерсън, Крис Грабенстайн
Градината - Павел Чех
Тази книга е пълна с мозъци - Тим Кенингтън
Момичето, което искаше да спаси книгите - Клаус Хагерюп, Лиса Айсату
Бабите. Всяка по своя си начин - Беа Табоада
Ножицата - Юлия Спиридонова
всички книги в категорията >>>

Проверка на почъчки  |  Вашата сметка  |  Нови книги  |  Съвети  |  Каталог  |  Доставки  |  На едро  | 
Мнения  |  Кои сме ние  |  Проeкти  |  RSS  | 

Приятели: С надуваема лодка около света  |  пощенски марки  |  СБСС  |  Ламбиеви колиби  |