ВАШАТА ПОРЪЧКА ДО МОМЕНТА/ORDER      

Отстъпки до 30%, за заявки над 100 лв бонус 6%
доставки на твърда цена независимо от броя на книгите
плащане при доставка, срок за цялата страна 2 дни - 4.69 лв
Почивка в дървена къща до Банско
ново съвети каталог доставки за нас следене кошница

В началото бе апокалипсисът

Автор: Валтер-Йорг Лангбайн
Обем: 222 стр.
Формат в мм.: 145х200
Издател: ИК "Литера прима "
Мека подвързия
Дата на включване: 2003-03-24
Категория: Загадки

Корична цена: 8.00 лв.
Oтстъпка: 14%

Нашата цена: 6.88 лв.

 

В прастари времена от глъбините на Космоса на Земята дошли извънземни същества. Къде е била родината им? И защо е трябвало да я напуснат? „В началото бе апокалипсисът" тръгва по техните следи и възстановява бягството на чужденците към Земята. Узнаваме причината за космическото им преселение и разбираме валидния за Всемира закон за вечната експанзия.

Както пещерният човек напуска примитивното си обиталище и най-напред опознава близките околности, после страната, континента, така и първите мореплаватели преодоляват моретата и завладяват чуждите континенти. И един ден ще последва експанзия във Вселената. Това вече се е случило в отдавна минали времена в глъбините на безкрайния Космос. Космическа катастрофа е принудила чуждите астронавти да бягат. Дошли на Земята и създали разумния човек, за да се върнат после пак в Космоса и да дирят нови светове. Хората от планетата Земя ще последват примера им и също ще напуснат родината си. Един ден кръгът ще се затвори. Наши астронавти ще открият чужда слънчева система, ще проучат планетите и ще влязат в митологията като божествени създания.

„В началото бе апокалипсисът" е резултат от няколко околосветски пътувания (1991-2000 г.) и интензивно проучване на изворите. Книгата пренася читателя надалеч във времето и пространството. На „другия край на света", в Микронезия, се улавя следата на космическите посетители. Кои са били мистериозните богове, изградили преди хилядолетия в Понпай гигантски каменни комплекси върху повече от 100 изкуствени острова? Как са били транспортирани десетките хиляди, дълги до десет метра и тежащи с тонове базалтови стълбове? Защо на изкуствените острови са се появили изкуствени езера, свързани с морето посредством подземни тунели? В чест на какви богове? Какво означават гигантските „храмове" с елипсовидна хоризонтална проекция?

Боговете от Понпай са били същества амфибии. Приличали са на небесните същества, почитани и на остров Пасха. Праисторията на остров Пасха трябва да се пренапише, защото един учен е успял да разчете и преведе първите писмени таблички на тайнствения остров. Най-после тайната им е разгадана. Те предлагат фантастични факти. Прародината на жителите на остров Пасха се е намирала в глъбините на Космоса. Първият им цар е дошъл от Вселената. В края на XX век - съвсем „официално" - отново се съживяват спомените за древната прарелигия. Защо боговете на остров Пасха са дошли на Земята?

На точно такива богове като онези от Понпай и остров Пасха са се молели и са почитали и в Империята на инките - като тайнствения небесен жител на име „Въздушно море" например. Били са в Южна Америка много време преди Царството на инките. За това говорят стародавните митологии на древните високи култури. Изобразени са върху най-древния и същевременно най-загадъчния в света каменен релеф. Горди деца на тези богове са мистериозният народ на „уросите", живял на изкуствени острови в езерото Титикака. Прародителите им не били от този свят. Дошли са на Земята от дълбокия Космос. Защо? За да създадат човека като вид пробен продукт.

Проследяването продължава. Дирята на извънземните води от Микронезия към остров Пасха, оттам в Южна Америка и по-нататък до Африка. Боговете астронавти са същества амфибии, дошли от Сириус. Най-сетне се потвърждават хилядолетните знания на племето догони, че системата Сириус има не две, а три слънца (Сириус А, В и С!).

Присъствието на небесните жители от Вселената представя Праисторията на Египет в нова, фантастична светлина. И до днес в царството на фараоните не е открито истинското „чудо на света" -огромния комплекс от изкуствени езера и гигантски пирамиди. Изградени ли са в Египет преди хилядолетия величествени съоръжения, сигнали към боговете от Вселената с призива „Върнете се на Земята!"?


Прибавете и Вашa анотация, мнение или коментар за това заглавиe

търсeне по м/у думите моля въведете търсената дума
иили   

най-новото в
Загадки
Предстоящото велико пробуждане - Боб Фрисъл
Изгубената гробница - Дъглас Престън
Невъзможната история - Хал Джонсън
Антарктика и тайната космическа програма - Дейвид Хатчър Чайлдрес
100-те най-големи загадки в историята - Н. Н. Непомняшчи
Звезден пратеник. Цивилизацията, погледната от Космоса - Нийл Деграс Тайсън
Фантастичните числа и къде да ги открием - Антонио Падия
Тайните за змейовете. Произход и наследство - Христо Буковски
Кои сме ние и как сме стигнали дотук - Дейвид Райк
Фундаментално. 10 ключа към реалността - Франк Уилчек
Конспирация. История на шантавите теории.. - Том Филипс, Джон Елидж
500-те най-големи катастрофи - Н. Н. Непомняшчи
Изгубеното знание на древните - Глен Крайсбърг
Човешкият мозък в епоха на катаклизми - Игор Прокопенко
100 съществени неща, които не сте знали, че не знаете - Джон Бароу
Древни технологии - Франк Джоузеф
Всичко е еволюция, или...? - Аргументи за радикално преосмисляне - Ерих фон Деникен
Хората не са от Земята. Научна оценка на доказателствата - Елис Силвър
Пътуване през Вселената - Колектив
100 неща, които те не искат да знаете - Даниел Смит
всички книги в категорията >>>

Проверка на почъчки  |  Вашата сметка  |  Нови книги  |  Съвети  |  Каталог  |  Доставки  |  На едро  | 
Мнения  |  Кои сме ние  |  Проeкти  |  RSS  | 

Приятели: С надуваема лодка около света  |  пощенски марки  |  СБСС  |  Ламбиеви колиби  |