ВАШАТА ПОРЪЧКА ДО МОМЕНТА/ORDER      

Отстъпки до 30%, за заявки над 100 лв бонус 6%
доставки на твърда цена независимо от броя на книгите
плащане при доставка, срок за цялата страна 2 дни - 4.69 лв
Пощенски марки
ново съвети каталог доставки за нас следене кошница

Кръстопът без пътища

Автор: Божана Апостолова
Обем: 202 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Жанет 45"
Мека подвързия
Дата на включване: 2008-09-01
ISBN: 978954360611
Категория: Българска литература

Корична цена: 10.00 лв.
Oтстъпка: 11%

Нашата цена: 8.90 лв.

 

Не се подвеждайте! Това не е история за секса. Това е бруталната истина за самотата. Написана е с цялата любов, с цялото разбиране и с онова съпричастие, което само жената дарява. Това е история на същността. Женската. Оголена, омерзена, унижена, но готова да стане, да се пооправи и да продължи напред.
Всичко е просто като живота. И абсолютно необяснимо – като него. В тази книга има всичко. Миговете са събирани и внимателно подредени парчета. Има отрязъци от мъже, от деца, от местообитания – цялата пъстрота на днешния ден, “сега” – съставено от “преди”.
...Четири поколения жени, върху които времето е поставило своя жиг, се опитват да постигнат целостта си. И, естествено, плащат за това висока цена. Бабата изживява своя дял с кротост и примирение пред съдбата, но все пак осланяйки се на вярата, че Бог е мъдър. Дъщеря й, работничка в обувен завод, най-незаслужено плаща най-тежкия данък – на общественото мнение, умирайки без да види внучката си. Преуспялата главна героиня (дизайнерката Сесил), в може би последения си опит да постигне хармонията между себе си и света, най-ясно прозира, че с цената на компромисите и униженията е платила единствено материалното благоденствие за себе си и своята извънбрачна дъщеря. Своеобразен неин антипод в книгата е глезената „таткова принцеса” Мария, която дори не желае да се замисли върху духовния смисъл на съществованието ни, абсолютно убедена в достатъчността на спокойствието, което осигуряват парите. Към тези основни носители на разнопосочни послания се добавят и други жени – дъщерята на Сесил, приятелките й Дафина и Ивана, пенсионерката от кафенето, строгата фигура на жената от дискотеката, момичетата във фитнеса... С една дума – това е съвременният образ на Жената, съставен от много жени.
Авторът владее времето и пространството, за да стигнем и ние до онова място, където е Тя. Стои сама, изплита тънка нишка от илюзиите си, нишката като спирала се увива, обхваща все по-големи участъци от света и се оказва, че Тя е жертва на себе си. Жестоко и красиво. Като живота.
Тази книга се чете на един дъх. След това остава съжалението, че е свършила. Всеки намира част от себе си – някой непризнат грях, някоя малка “мръсна” тайна. Разголваща докрай история, така както само Божана Апостолова го може. И точно тя казва: “Има надежда. Има изход. Животът продължава...”

Мария Станкова


Мнения за тази книга

Атанасова -София
Подлъгах се по трогателната анотация към книгата и допуснах грешката да си я закупя. Още от първите страници съжалих, че съм заложила на българското творчество в този вариант. Това са най-лошо похарчените десет лева, защото в замяна получих един сборник с цинизми. Уличният език и стил ме изумяват до крайност. Повярвайте, гнусно ми беше да установя какви думи могат да бъдат изказани с претенцията да бъдат творчество. Дядо Вазов би се обърнал в гроба си, ако можеше да види докъде е стигнало словото. Госпожо Апостолова, извинете ме за искрения коментар, но вашето изкуство не се различава по нищо с жаргона на улицата. Същото мога да чуя в градски транспорт, с тази разлика, че не си плащам за него и не е мой избор. Вашата книга ще подаря на някого, когото не харесвам. Няма да допусна да бъде част от моята библиотека и да се кичи със званието роман. Не мога да й отредя това място и не бих могла да я сложа на лавицата редом с Вазов.

Прибавете и Вашa анотация, мнение или коментар за това заглавиe

търсeне по м/у думите моля въведете търсената дума
иили   

най-новото в
Българска литература
Стари хипари и нови разкази - Михаил Вешим
Минало несвършено. Роман за отдел „Издирване“ - Александър Чобанов, Владимир Полеганов
Отлъчване - Николай Терзийски
Записки по българските въстания (комплект от 3 тома) - Захарий Стоянов
Четвърт приказки за Клара и Кристо - Асена Сербезова
Басни/Емил Йотовски - Емил Йотовски
Диада - Яна Титова
Отново роден - Иван Иванов
Ане - Камелия Панайотова
До четвърто коляно - Веселина Кожухарова
Стряха. Приказката като живот - Христо Добротинов
Сърце/твърда корица - Виктория Бешлийска
Сърце - Виктория Бешлийска
Истории от утре и вчера - Хара Нурин
Дневник на артиста - Албена Стамболова
Къщата с черешите - Валентина Петкова
Живот по неизбежност - Кирил Топалов
Пет годишни времена - Валентина Мизийска
Всичко е простено - Полита Караилиева
Марсов венец / Децата на Уран - Станчо Пенчев
всички книги в категорията >>>

Проверка на почъчки  |  Вашата сметка  |  Нови книги  |  Съвети  |  Каталог  |  Доставки  |  На едро  | 
Мнения  |  Кои сме ние  |  Проeкти  |  RSS  | 

Приятели: С надуваема лодка около света  |  пощенски марки  |  СБСС  |  Ламбиеви колиби  |