ВАШАТА ПОРЪЧКА ДО МОМЕНТА/ORDER      

Отстъпки до 30%, за заявки над 100 лв бонус 6%
доставки на твърда цена независимо от броя на книгите
плащане при доставка, срок за цялата страна 2 дни - 4.69 лв
Почивка в дървена къща до Банско
ново съвети каталог доставки за нас следене кошница

Отблъскващо щастие

Автор: Гийермо Мартинес
Обем: 184 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Колибри"
Мека подвързия
Дата на включване: 2015-11-17
ISBN: 9786191507184
Категория: Съвременни романи

Корична цена: 15.00 лв.
Oтстъпка: 12%

Нашата цена: 13.20 лв.

 

Книгата не е в наличност
Какво се случва, ако погледнем отвъд видимото? С разказите, събрани в този сборник, аржентинският писател Гийермо Мартинес, балансирайки на ръба между здравия разум и лудостта, между фаталността и съвпадението, съня и кошмара, ни въвежда в душевната бездна на своите герои, изправени пред необичайни, дори екстремни ситуации, и ни предлага истории, които се четат със затаен дъх и с нетърпеливо очакване на развръзката: винаги драматична, изненадваща и шокираща. Както в сборника „Големият ад”, и в това свое завръщане към разказа, авторът създава наситена атмосфера, в която разказва за загадката на приятелството и на любовта, за близкото и обичното, което се превръща в чуждо, за онова, което докосваме, когато стигнем дъното. С тези единайсет творби, майсторски написани в разнообразни регистри на жанра – от семеен, еротичен и фантастичен, до разказ на ужаса, – Гийермо Мартинес за пореден път се утвърждава като един от водещите автори в съвременната латиноамериканска литература, достоен последовател на Кортасар и Борхес.

През 2014 г. сборникът Отблъскващо щастие беше удостоен с новоучредената награда за най-добър испаноезичен разказ на името на Габриел Гарсия Маркес заради „... своята цялост и сила, проницателност и уравновесеност, както и заради убедителното владеене на жанра. Тази книга е израз на един самобитен поглед, в който абсурдът, ужасът, фантастичното и странното, коренящи се в ежедневното, са обрисувани с виртуозно майсторство...”. Това отличие е признание за приноса на Гийермо Мартинес към литературното творчество и издателския свят на испански език, както и неоценимо усилие за продължаване на наследството на такива значими и изтъкнати творци в жанра като Хорхе Луис Борхес, Хуан Рулфо, Хулио Кортасар и самия Габриел Гарсия Маркес.

За автора

Гийермо Мартинес

Докторът по логика Гийермо Мартинес (р. 1962 г. в Баиа Бланка, Аржентина) в продължение на две години е специализирал математически науки в Оксфорд. Но предпочитанията към литературата го превръщат в едно от най-значимите имена сред латиноамериканските му колеги от неговото поколение. Световната му слава, започнала с преведения на 36 езика роман „Убийства в Оксфорд“ (ИК „Колибри“, 2005), се утвърждава с „Бавната смърт на Лусиана Б.“ – вълнуващо четиво, в което убеждението, че писменото слово има силата да променя съдбите ни, се преплита с парадоксите на случайността, криминалната интрига и нетрадиционното виждане за етиката и любовта.

Мартинес е носител на наградата „Планета” (Аржентина) за романа „Убийства в Оксфорд”, екранизиран успешно под режисурата на Алекс ди ла Иглесиа. През 2014 г. за сборника Отблъскващо щастие беше удостоен с новоучредената награда за най-добър испаноезичен разказ на името на Габриел Гарсия Маркес.

Сборникът с разкази „Отблъскващо щастие”, избран измежду 123 предложения от различни испаноезични държави, е отличен от журито заради „... своята цялост и сила, проницателност и уравновесеност, както и заради убедителното владеене на жанра. Тази книга е израз на един самобитен поглед, в който абсурдът, ужасът, фантастичното и странното, коренящи се в ежедневното, са обрисувани с виртуозно майсторство...”


Прибавете и Вашa анотация, мнение или коментар за това заглавиe

търсeне по м/у думите моля въведете търсената дума
иили   

най-новото в
Съвременни романи
Тасмания - Паоло Джордано
Самотата на простите числа - Паоло Джордано
Забравете за света - Румаан Алам
Мери. Раждането на Франкенщайн - Ане Ейкхаут
Брачната двойка червени рибки / Венчелистчета и други неудобни истории - Гуадалупе Нетел
Тъжният гост - Матиас Наврат
Изповедта на един назадничав хетеросексуален мъж - Фредерик Бегбеде
Семейство Мартен - Давид Фоенкинос
Историята на едно порядъчно семейство - Роза Вентрела
Сънсет Парк - Пол Остър
HOMO sapienne - Нивиак Корнелиусен
Нека завали - Чарлс Мартин
Второ действие - Даниел Стийл
Съпричастният - Виет Тан Нгуен
Жената, която пишеше писма - Карстен Хен
Да се срещнеш със себе си. Пътеводител към откриване на своя Аз - Никол ЛеПера
Парижкият архитект - Чарлс Белфур
Магьосника от Кремъл - Джулиано да Емполи
Сто нощи - Луисхè Мартин
Пръв между равни - Джефри Арчър
всички книги в категорията >>>

Проверка на почъчки  |  Вашата сметка  |  Нови книги  |  Съвети  |  Каталог  |  Доставки  |  На едро  | 
Мнения  |  Кои сме ние  |  Проeкти  |  RSS  | 

Приятели: С надуваема лодка около света  |  пощенски марки  |  СБСС  |  Ламбиеви колиби  |