ВАШАТА ПОРЪЧКА ДО МОМЕНТА/ORDER      

Отстъпки до 30%, за заявки над 100 лв бонус 6%
доставки на твърда цена независимо от броя на книгите
плащане при доставка, срок за цялата страна 2 дни - 4.69 лв
Пощенски марки
ново съвети каталог доставки за нас следене кошница

Аналитична химия. Равновесия в разтвор

Автор: Геомил Пеков
Обем: 314 стр.
Формат в мм.: 165х235
Издател: ИК "УИ Св. Климент Охридски"
Твърда подвързия
Дата на включване: 2008-06-12
ISBN: 9789540726564
Категория: Учебници за ВУЗ и техникуми

Корична цена: 25.00 лв.
Oтстъпка: 9%

Нашата цена: 22.75 лв.

 

Аналитичната химия изучава възможностите за определяне на макро и микрокомпоненти в различни обекти. За целта се използват главно инструментални методи за анализ, като в много случаи измерваният аналитичен сигнал е резултат от протичащ в системата равновесен химичен процес. Химичното равновесие е отговорно за това, дали и в каква степен може да протече един химичен процес, което от своя страна е важно при избора на метод за измерване на аналитичния сигнал.
Настоящето учебно пособие има надстроечен характер. То предполага познаване на същността и основните характеристики на разглежданите процеси, както и на тяхното значение и използване в практиката на аналитичната химия.
Химичното равновесие е основна химическа категория, която нерядко създава сериозни трудности както на преподаващия да я обясни, така и на обучавания да я разбере. Точното му количествено характеризиране не е обект на аналитичната химия и тук то е средство за обясняване на същността и възможностите за управление на химични процеси, използвани в практиката на аналитичната химия.
Реалната система като правило е смес, в която освен веществата, чието взаимодействие представлява интерес, присъстват и други, които могат да въздействат по един или друг (физичен и/или химичен) начин върху основния процес. В резултат на това в системата се установява едно общо равновесие, което може да зависи от много и различни фактори. Важно за аналитичната химия е да се определи кои от тях оказват измеримо въздействие върху равновесието в системата и да се оцени то при реално протичащия процес. В тази насока именно е разгледано химичното равновесие при основни химични процеси, протичащи в разтвор.
Първата глава е уводна и припомня някои основни химични понятия и характеристики на веществото в разтвор, които се използват в следващото изложение. Общ характер има и главата, посветена на химичното равновесие - неговата същност, значение и количествено характеризиране. Специално внимание е отделено на възможностите за описване на равновесната система с математически уравнения и подходите за тяхното опростяване и решаване.
В следващите четири глави са разгледани основните взаимодействия в разтвор, при които се установява равновесие в системата - протолиза (гл. 3), комплексообразуване (гл. 4), образуване и разтваряне на утайки (гл. 5) и окисление и редукция (гл. 6). Изложението предполага познаване на същността и основните характеристика на тези процеси и е насочено към тяхното значение за аналитичната химия и използването им за практически цели. Затова разглежданите въпроси са илюстрирани с примери от качествения и количествения анализ (систематика и откриване на йонни компоненти в разтвор, утаечен тегловен анализ, титриметрия, потенциометрия).

Прибавете и Вашa анотация, мнение или коментар за това заглавиe

търсeне по м/у думите моля въведете търсената дума
иили   

най-новото в
Учебници за ВУЗ и техникуми
Наказателно право на Република България. Обща част - проф. д.ю.н. Румен Марков и колектив
Стопанската непоносимост и непреодолимата сила - д-р Ясен Николов
Патентните претенции - Мария Янакиева-Златарева
Наследствено право - доц. д-р Анна Станева
Тестове и казуси по наказателен процес. Второ преработено и допълнено издание - Гергана Маринова, Екатерина Салкова, Янко Ройчев
Физиология на човека - част 1. Ръководство и протоколна тетрадка за практически упражнения за студенти по медицина - Елена Джамбазова, Петър Райчев, Борислав Асенов, Даниела Пехливанова, Яна Чекаларова
Корейски език 2 (четене с разбиране) - Колектив
Сборник казуси за държавния изпит по публичноправни науки - Иван Стоянов, Христина Балабанова
Да научим сами японски език. Част 2 - Братислав Иванов
Латински език. Учебна тетрадка за медицински специалности - Ирена Станкова
Латински език. Учебник за медицински специалности - Ирена Станкова
Кризата на нашето време в социална и културна перспектива - Питирим А. Сорокин
Световодни комуникационни системи. 3. Приемна част - Проф. Ервин Фердинандов и колектив
Световодни комуникационни системи. 1. Преносна среда - Проф. Ервин Фердинандов, Цветан Мицев
всички книги в категорията >>>

Проверка на почъчки  |  Вашата сметка  |  Нови книги  |  Съвети  |  Каталог  |  Доставки  |  На едро  | 
Мнения  |  Кои сме ние  |  Проeкти  |  RSS  | 

Приятели: С надуваема лодка около света  |  пощенски марки  |  СБСС  |  Ламбиеви колиби  |