ВАШАТА ПОРЪЧКА ДО МОМЕНТА/ORDER      

Отстъпки до 30%, за заявки над 100 лв бонус 6%
доставки на твърда цена независимо от броя на книгите
плащане при доставка, срок за цялата страна 2 дни - 4.69 лв
Почивка в дървена къща до Банско
ново съвети каталог доставки за нас следене кошница

БЪЛГАРСКИ ЕЗИК за 5. клас

Автор: Кирил Димчев, Ина Комарска и Ангел Петров
Обем: 144 стр.
Формат в мм.: 165х235
Издател: ИК "Булвест"
Мека подвързия
Дата на включване: 2006-09-11
Категория: 5 - 8 клас

Корична цена: 16.00 лв.
Oтстъпка: 9%

Нашата цена: 14.56 лв.

 

Книгата не е в наличност
Учебникът е замислен като книга за самостоятелна работа. За да отговорят на комуникативните потребности, познавателните възможности и интересите на петокласниците, авторите предлагат богат набор от текстове, разнообразни по тематика, жанр и стил. Работата над тях ще съдейства учениците самостоятелно да търсят отговор на въпросите, които ги интересуват; да изразяват и отстояват своя гледна точка; да се изграждат като личности. Стремежът на авторите е да предложат на ученика не просто учебник по граматика, а учебник по българска словесност.

Главно средство за постигане целите на обучението по български език е подобряването на уменията на петокласниците за речево общуване. Затова в учебника е отделено централно място на проблемите, свързани с функциите и строежа на текста; с начините, по които той се използва в различни комуникативни ситуации.

Прагматична стойност за обогатяване културата на подрастващите има осмислянето на идеи, основополагащи за съвременното ориентирано обучение: условия за резултативност на речевото общуване, правилност и уместност на езиковия изказ, начини за овладяване на социално престижни норми на речево поведение.

Образците за анализ и редактиране предлагат идеи за работа на текстово равнище. Те ориентират ученика в същността на изучаваните езикови факти. Не се изисква да се запаметяват самоцелно дефиниции и правила. При нужда могат да се правят справки с приложенията в края на учебника.

Многобройните тестови задачи осигуряват еднозначност на оценката, възможности за самопроверка и самоконтрол.


Мнения за тази книга

krisiity -blagoevgrad
учебникът е малко сложен за разбиране е поне според мен де

Петко Манчев -София
Според мен учебника е написан много претенциозно,а в същото време неразбираемо и без всякакъв усет за кого е предназначен.Ще допринесе предимно вреди и би унищожил трайно всякакъв интерес към българския език в едно дете, впрочем и в родителите ако учат с децата си. Аз поне след като прегледах по необходимост труда на г-н Димчев се чувствах некомфортно със седмици ,а мисълта дали професора не се подиграва с просветното министерство и нас родителите не ми даваше мира. Шегата настрана, но не мога да приема спокойно това издевателство над умовете на нашите деца. УЧЕБНИКА Е МНОГО , МНОГО ЛОШ.

upla6en -Haskowo
Г-н Димчев явно е интелект и хуманист. Не съм аз този,който ще съумее да го оцени обективно като учен и като автор на учебници. Но... Неговите учебници по български език за 5, 6 и т.н. клас са най-вече претенция. Те са мъчни за разбиране от учениците и могат само да ги изнервят и им създадат комплекс за интелектуална несъстоятелност. Тези творения на г-н професора го представят като садист по отношение на децата. В някаква степен тези му учебници са полезни за учителите по предмета; биха им напомнчли, че в науката за езика знанията са многопластови,а много от езиковите въпроси -дискусионни.

Прибавете и Вашa анотация, мнение или коментар за това заглавиe

търсeне по м/у думите моля въведете търсената дума
иили   

най-новото в
5 - 8 клас
всички книги в категорията >>>

Проверка на почъчки  |  Вашата сметка  |  Нови книги  |  Съвети  |  Каталог  |  Доставки  |  На едро  | 
Мнения  |  Кои сме ние  |  Проeкти  |  RSS  | 

Приятели: С надуваема лодка около света  |  пощенски марки  |  СБСС  |  Ламбиеви колиби  |