ВАШАТА ПОРЪЧКА ДО МОМЕНТА/ORDER      

Отстъпки до 30%, за заявки над 100 лв бонус 6%
доставки на твърда цена независимо от броя на книгите
плащане при доставка, срок за цялата страна 2 дни - 4.69 лв
Почивка в дървена къща до Банско
ново съвети каталог доставки за нас следене кошница

Целувката на Буда

Автор: Питър Таскър
Обем: 482 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Обсидиан"
Мека подвързия
Дата на включване: 2002-07-08
Категория: Трилъри

Корична цена: 9.00 лв.
Oтстъпка: 9%

Нашата цена: 8.19 лв.

 

"Целувката на Буда" е вторият роман на Питър Таскър.

Финансов стратег, англичанинът е признат за един от най-добрите анализатори от Японската финансова общност. Последните двайсет години Питър Таскър живее и работи в Токио.

Брилянтно написан финансов трилър, "Целувката на Буда" е с богата атмосфера и мистични елементи. Действието се развива в съвременна Япония и разкрива много от екзотичната същност на тази далечна страна.

"Ричард Мичъл вдигна очи от колонките цифри на екрана и погледна към осветителното тяло над главата си. То се полюляваше леко, сякаш от само себе си. В огромната зала никой освен него нямаше вид да е забелязал този факт. Всички бяха твърде заети да удрят по клавиатурите, да крещят курсове и цени по телефона или да гледат вторачено в мониторите на „Ройтерс" или „Блумбърг", сякаш изпаднали в транс като дзенбудисти. И кой можеше да ги упрекне! Отдавна не се бе случвало индексът Никей да се вдигне с шестстотин пункта само за един ден.

Трусът ставаше все по-интензивен. Отдавна изстиналото кафе в картонена чашка на бюрото му се разплиска и заля една дискета. Мичъл грабна първата хартия, която му се изпречи пред очите - един брой на азиатското издание на „Уол-стрийт Джърнъл", - и започна да попива течността.

Цялото помещение се тресеше, но засега сякаш никой не забелязваше. Мичъл се изправи и притеснено се загледа в осветителното тяло, което подскачаше и се мяташе като акробат. Какво пишеше в инструкциите? „В случай на земетресение не се приближавайте до големи прозорци, които могат във всеки момент да се разбият на парчета. Пазете се от падащи предмети, като се скриете под бюро или маса. Изключете всякакви електрически уреди. Организирано и без блъскане се насочете към аварийните изходи."

Благодарение на своята изобретателност и невероятен късмет англичанинът Ричард Мичъл е получил поста на младши анализатор в токийския клон на американска финансова къща и сега мечтае за слава и пари, които ще му отворят вратите към екзотичните и изтънчени удоволствия на Япония. Затова когато ексцентричният му шеф Терумаса Ядзава - сам финансов гений, появил се във фирмата незнайно откъде преди три месеца, му нарежда да изготви положителен доклад за сравнително неизвестната Отаман Корпорейшън, която се готви да пусне огромна емисия облигации на фондовия пазар, Мичъл се заема ентусиазирано със задачата си. И попада на следите на якудза, японската мафия, чиито интереси се преплитат по странен начин с дейността на непозната религиозна секта. Нейният харизматичен водач Оно е и специалист по биохимия.

По съвсем друг път тръгва Кадзуо Мори, частен детектив особняк, който се заема с разследването на убийството на дъщерята на стар приятел. Той също стига до тайнствената секта. И до "Целувката на Буда", чието разпространение може да промени света.

Експлозивен трилър, в който отекват реални събития: земетресението в Кобе, скандалът с банка "Беърингс" и обгазяванията в токийското метро, написан от истински познавач на Япония и на нейното консервативно затворено общество.


Прибавете и Вашa анотация, мнение или коментар за това заглавиe

търсeне по м/у думите моля въведете търсената дума
иили   

най-новото в
Трилъри
Това се случи през нощта. Първи том от трилогията хакерски трилъри за група 9 - Марк Леви
Аргайл - Ели Конуей
Остани - Харлан Коубън
Кукувичето - Камила Лекберг
По пътеката на войната - Джак Кар
Секретарката на господин Айнщайн - Матю Райли
Сребърен куршум - Майкъл Конъли
Ръката на Часовникаря - Джефри Дивър
Недовършеният ръкопис - Франк Тилие
Наричай ме ловец - Джим Шоки
Око в нощта - Бернар Миние
Огнени приливи - Джеймс Ролинс
Окончателна диагноза - Артър Хейли
Пътят към възкресението - Майкъл Конъли
Тайната история - Дона Тарт
Загадката Оливър - Лиз Нюджънт
Странната Сали Даймънд - Лиз Нюджънт
Obscuritas. Мрачна музика - Давид Лагеркранс
Memoria. Мрачни спомени - Давид Лагеркранс
Милениум. Онова, което не ме убива. Четвърта книга - Давид Лагеркранс
всички книги в категорията >>>

Проверка на почъчки  |  Вашата сметка  |  Нови книги  |  Съвети  |  Каталог  |  Доставки  |  На едро  | 
Мнения  |  Кои сме ние  |  Проeкти  |  RSS  | 

Приятели: С надуваема лодка около света  |  пощенски марки  |  СБСС  |  Ламбиеви колиби  |