ВАШАТА ПОРЪЧКА ДО МОМЕНТА/ORDER      

Отстъпки до 30%, за заявки над 100 лв бонус 6%
доставки на твърда цена независимо от броя на книгите
плащане при доставка, срок за цялата страна 2 дни - 4.69 лв
Пощенски марки
ново съвети каталог доставки за нас следене кошница

Хиляда дни във Венеция

Хиляда дни във ВенецияАвтор: Марлена де Бласи
Обем: 288 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Слънце"
Мека подвързия
Дата на включване: 2011-11-17
ISBN: 9789547421783
Категория: Дамска проза

Корична цена: 12.99 лв.
Oтстъпка: 9%

Нашата цена: 11.82 лв.

 

Книгата не е в наличност
Изпълнена с храните и ароматите на Италия, "Хиляда дни във Венеция" е истинската история на една жена, влюбила се в един мъж, и в един град. Когато Фернандо вижда Марлена в едно венецианско кафене, той вярва, че е открил "единствената". Марлена не е съвсем сигурна. Разведена американска журналистка, гурме-специалист и сомелиер, Марлена пристига в Италия по работа. Вярва, че е доволна от живота си. Но няколко месеца след запознанството с Фернандо тя продава къщата си в Сейнт Луис, напуска работа, раздава повечето си вещи, взема си довиждане с двете си пораснали деца и се премества във Венеция, за да се омъжи за "непознатия", както сама нарича Фернандо. Пристигнала там, тя похапва в миришещи на захар pasticcerie, сладкарници, разхожда се из palazzi, дворци от XVI век, ремонтира апартамента на любимия с изглед към Адриатика и подготвя сватбата си в старинна каменна църква. Но никое щастие не се постига лесно. Фернандо не говори английски. Единственият италиански, който знае Марлена, е езикът на храната. Фернандо е сдържан, мълчалив песимист. Марлена е весела оптимистка. Слага си яркочервено червило и се облича във винтидж дрехи на Норма Камали. Той намира червилото й твърде ярко и ястията, които готви, прекалени. Това е "празнично готвене", казва той. Фернандо предпочита простички неща, а у Марлена няма нищо простичко. “Аз съм скитница със синя филцова шапка клош, дошла във Венеция да съшие една за друга фантазиите си” – признава си авторката. Докато тази присадила се американка научава спецификите на венецианската култура, тя ни представя честното, нерядко комично описание на двама души, всеки със своите установени навици, които са решили да бъдат заедно и да градят своя живот. Накрая Марлена показва на Фернандо как да се отпусне и да живее добре. А той й показва, че нежността действително съществува. В книгата са включени и рецептите на Марлена де Бласи, което я прави възторжено задоволяващо "ястие".

Вдъхновена от Венеция, Марлена де Бласи за кратко време изминава пътя от гурме-журналист, консултант по храни и вина до писател. Нейните книги “Хиляда дни във Венеция”, “Лято в Сицилия”, “Хиляда дни в Тоскана”, “Амандин” и др. са преведени в над 10 държави. Написала е и две книги с рецепти, посветени на италианската кухня. Сега тя и съпругът й Фернандо водят гастрономически турове из Тоскана и Умбрия. "Разкошна история на внезапна любов, разказана добре... велика история!” Де Бласи свързва всичко с глас, едновременно светски и чувствен, несантиментален и със съзнанието какво означава да имаш такъв добър късмет... Тя свързва любовта си към Фернандо с любовта си към храната, като букет от билки, в едно дълго, възхитително приключение, протичащо през тази ода, от капучино и кайсиев сладкиш до тиквени ньоки със сметана и салвия". - Kirkus Reviews “Какъв разкош! Марлена де Бласи рисува напрегнатата си авантюра с кадифенонежни мазки на четката и внушава на читателя желание да скочи на следващото vaporetto!" - Сюзън Хърман Лумис, автор на "На улица Татен: да живееш и да готвиш в един френски град"

Читателите на “Хиляда дни във Венеция” имат уникалната възможност да участват в томболата на туристическа агенция “Atlas-S” и издателство “Слънце” за спечелване на екскурзия за двама до Венеция.


Прибавете и Вашa анотация, мнение или коментар за това заглавиe

търсeне по м/у думите моля въведете търсената дума
иили   

най-новото в
Дамска проза
Срещата - Никол Сноу
Съперниците - Ви Кийланд
Проектът - Ви Кийланд
Играта - Ви Кийланд
Неочаквано - Ви Кийланд
Щастие - Даниел Стийл
Неограничени. Отключи силата на храната - Росица Коцева
Коледни желания в "Пудинг Хол" - Кейт Форстър
В обувките на някой друг - Джоджо Мойс
Магазинчето за прежда и чудеса - Мануела Инуса
Зимна ванилия. Книга 1 от поредица Калифорнийски мечти - Мануела Инуса
Астрид Линдгрен - Зузане Лидер
Любов от втори поглед - Меган Куин
Какво си пожелаваш - Kaтрин Сентър
Забравените в неделя - Валери Перен
Клара - Кърт Палка
Три дни във Флоренция - Криси Манби
Предизвиквам те - Никол Сноу
Разобличен - Кристен Калихан
Излъжеш ли ме веднъж... - Катрин Байби
всички книги в категорията >>>

Проверка на почъчки  |  Вашата сметка  |  Нови книги  |  Съвети  |  Каталог  |  Доставки  |  На едро  | 
Мнения  |  Кои сме ние  |  Проeкти  |  RSS  | 

Приятели: С надуваема лодка около света  |  пощенски марки  |  СБСС  |  Ламбиеви колиби  |