ВАШАТА ПОРЪЧКА ДО МОМЕНТА/ORDER      

Отстъпки до 30%, за заявки над 100 лв бонус 6%
доставки на твърда цена независимо от броя на книгите
плащане при доставка, срок за цялата страна 2 дни - 4.69 лв
Пощенски марки
ново съвети каталог доставки за нас следене кошница

Без кръв

Без кръвАвтор: Алесандро Барико
Обем: 280 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Унискорп"
Мека подвързия
Дата на включване: 2007-03-09
Категория: Трилъри

Корична цена: 7.00 лв.
Oтстъпка: 9%

Нашата цена: 6.37 лв.

 

АЛЕСАНДРО БАРИКО е роден през 1958 година в Торино.
Завършва философия и музикознание. На пресконференции си признава, че и сега продължава да свири на пиано: „Покривам се някъде и свиря. Доставя ми удоволствие. “Според критиците Барико е навлязъл в литературата от света на музиката. Той превръща литературните си произведения в музикални: ноти – в думи, партитури – в текст, сонати – в монолози, увертюри – в алегории, а симфонии – в романи. Безспорно доказателство е романът „Коприна “, който самият автор нарича бяла музика.
Първоначално Барико работи в различни издателства, пише реклами, занимава се с музикална критика. Сътрудничи на в.„La Stampa “, телевизионен водещ е на интелектуалното шоу „Pickwick “ и шоуто „Amore e un dardo “за музика, литература и кино. По произведението му „Новеченто“ са направени театрална постановка (режисьор Габриеле Васис) и филм (“Легендата за пианиста“, режисьор Джузепе Тораторе), даван и в България. По-късно започва нов амбициозен проект „Части от света “: музикални парчета, литературни откъси, лирични четения за театрална сцена: това е спектакълът „Тотем “. През ноември 2002 г. реализира City Reading Project в римския „Театро Вале“ – спектакъл по ключови откъси от романа му „City“, който през март 2003 г. е издаден на диск, с участието и музиката на френската група AIR. По романа му „Коприна“ е създаден американски филм, но все още не е излязъл на екран.
През 1994 г. заедно с група приятели основава школа за техниката на писане „Училище Холден “, в което подготвя млади хора за работа в киното, театъра, журналистиката и литературата.
Барико е автор на шест романа, превеждани по цял свят и спечелили редица престижни литературни награди. С тях италианският писател е известен като бестселър автор и творец с необичаен начин за пресъздаване на идеи и образи. Някои читатели дори биха възприели книгите му като написани от различни автори, ако не е характерният за Барико особен строеж на фразата.
На българските читатели Алесандро Барико е познат с романите: „Океан море “, „Копирина “ и „City“. След „Без кръв“ предстои и издаването на най-новия му роман „Тази история“.

Новият безспорен литературен шедьовър на световноизвестния италиански писател все пак не минава без кръв. Започва с истинска кървава вендета. Отмъщението след години е най-невероятното безкръвно възмездие.
Око за око, зъб за зъб. Нейде някаква война отдавна е свършила, когато четирима мъже връхлитат във фермата на най-омразния си враг. Оцелява само дъщеричката. Един от убийците я намира в изключителна поза на съвършенство и покой, но не я издава. Дарява й живота.
Но какъв живот?
След години красива възрастна дама застава пред продавач на лотарийни билети и го кани на кафе. Мъжът разбира, че е настъпил неговият час. Жертва и спасител заедно се връщат към миналото на смърт и разплата. Всеки се пита: „Какво ни остава?” Има ли край отмъщението или е просто омагьосан кръг, от който спасение няма.

"Без кръв" е завладяващ до последната страница. Брилянтно произведение – ново доказателство за необикновения талант на голям писател.
Кориере дела сера

С "Без кръв" Алесандро Барико ни омагьосва. За сетен път. По нов начин. Книгите му са бурни като морето.
Вийнер Цайтунг

Суров, изящен трилър, от който душата наистина изтръпва.
Книжные новинки, Санкт-Петербург.

Великолепно! Трогателен разказ за женското и мъжкото разбиране за войната, живота и любовта. Прочетете „Без кръв“! Възможно е пък мъжете да понаучат нещичко за нас, жените.
Читателка

Алесандро Барико е удивителен човек … не, удивителен писател. Творец от други светове.


Прибавете и Вашa анотация, мнение или коментар за това заглавиe

търсeне по м/у думите моля въведете търсената дума
иили   

най-новото в
Трилъри
Това се случи през нощта. Първи том от трилогията хакерски трилъри за група 9 - Марк Леви
Аргайл - Ели Конуей
Остани - Харлан Коубън
Кукувичето - Камила Лекберг
По пътеката на войната - Джак Кар
Секретарката на господин Айнщайн - Матю Райли
Сребърен куршум - Майкъл Конъли
Ръката на Часовникаря - Джефри Дивър
Недовършеният ръкопис - Франк Тилие
Наричай ме ловец - Джим Шоки
Око в нощта - Бернар Миние
Огнени приливи - Джеймс Ролинс
Окончателна диагноза - Артър Хейли
Пътят към възкресението - Майкъл Конъли
Тайната история - Дона Тарт
Загадката Оливър - Лиз Нюджънт
Странната Сали Даймънд - Лиз Нюджънт
Obscuritas. Мрачна музика - Давид Лагеркранс
Memoria. Мрачни спомени - Давид Лагеркранс
Милениум. Онова, което не ме убива. Четвърта книга - Давид Лагеркранс
всички книги в категорията >>>

Проверка на почъчки  |  Вашата сметка  |  Нови книги  |  Съвети  |  Каталог  |  Доставки  |  На едро  | 
Мнения  |  Кои сме ние  |  Проeкти  |  RSS  | 

Приятели: С надуваема лодка около света  |  пощенски марки  |  СБСС  |  Ламбиеви колиби  |