ВАШАТА ПОРЪЧКА ДО МОМЕНТА/ORDER      

Отстъпки до 30%, за заявки над 100 лв бонус 6%
доставки на твърда цена независимо от броя на книгите
плащане при доставка, срок за цялата страна 2 дни - 4.69 лв
Пощенски марки
ново съвети каталог доставки за нас следене кошница

Тук има чудовища. Хрониките от Плъховмост. Част 1

Тук има чудовища. Хрониките от Плъховмост. Част 1Автор: Алан Сноу
Обем: 248 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2014-11-15
ISBN: 9789542816133
Категория: Детско-юношеска

Корична цена: 14.00 лв.
Oтстъпка: 14%

Нашата цена: 12.04 лв.

 

Книгата, вдъхновила анимационния филм „Кутийковците”

Добре дошли в Плъховмост. Но внимавайте, защото там се крои хитра измама. Младият Артър налетява на ужасяващия разбойник Крадъл и е в капан сам в града, след като му е отрязан всеки път към дома. Междувременно Крадъл и хората му работят неуморно и потайно по злия и подъл план да унищожат целия град.
Дали Артър ще успее да осуети злите планове на Крадъл и да намери пътя към дома с помощта на приятелите си кутийковци и зелеглави, няколко чудати граждани, плъховете и пиратите от Морската пералня на Плъховмост?

От „Скул Лайбръри Джърнъл”:
Плъховмост е населен с най-различни странни същества и също толкова странни хора. Подземните обитатели, сред които са кутийковците (срамежливи същества, облечени в кашони) и зелеглавите (които почитат зелето и привързват зелки към главите си) живеят в тунели и пещери под града. Едно момче на име Артър излиза от подземния си дом и открива зъл заговор. Потайните членовете на Сиренената гилдия, водени от противния Крадъл, отвличат подземните жители и кроят заговор да завземат града. Съюзници на Артър срещу Гилдията са подземните обитатели, един човек с железни чорапи и пиратите и плъхове, които управляват Морската пералня. В книгата има много вдъхновяващ шемет, който може да се хареса на почитателите на Роалд Дал и Лемъни Сникет. Многобройните висококачествени, черно-бели илюстрации оживяват Плъховмост и неговите граждани, с акцент върху комичния тон, и помагат за развитието на историята. Действието ясно се разгръща по-скоро за смях, отколкото за напрежение, както когато героите отблъскват нападение срещу кораба, като стрелят с катапулти от кюлоти. Някои читатели може да загубят интерес в понякога лутащата се поредица събития, но кратките глави, интересните същества, странното чувство за хумор и въздействащите илюстрации правят тази книга добър избор за децата, които обичат дългото и безгрижно фентъзи.
Сивън Енгелфрийд

От "Буклист":

На гърба с приспособление за летене, което се състои от кожени крила и кутия с ръчка, Артър тихо пърха из нощното небе над град Плъховмост. Откъсва връзка банани от оранжерията на „много едра дама с много дълга пръчка” и побягва, но става свидетел на незаконен лов на сирене, подгонват го и се озовава в беда. Скоро смелото момче се съюзява с кутийковци, зелеглави, пирати, плъхове, пенсиониран адвокат и хвърления в затвора Мъж с железни чорапи, в битка срещу глутница долни злодеи. Сноу, който е написал и илюстрирани смешни книги с картинки като „Как всъщност действа Дядо Коледа” (2004 г.), предлага малки, подробни, щриховани рисунки на почти всяка страница от романа. Илюстрациите помагат в ориентирането и вдъхват живота на по-фантастичните герои, те често са забавни, но и правят книгата достъпна за по-малките деца, които обичат дълги книги. Находчивата фантазия на Сноу, която донякъде напомня на творбите на Роалд Дал, съчетава смели сърца, ужасни неприятности и вдъхновена лудост.
Каролин Фелан

„Тук има чудовища” разпалва въображението с дръзки герои, прекрасни илюстрации и други фантастични изобретения, които напълно ще задоволят детския апетит за забавление. С великолепните си илюстрации и сюжет, изграден с богато въображение, „Тук има чудовища” показва, че може би Роалд Дал има наследник в ХІХ век и че Дж. К. Роулинг може би има конкуренция.
„Дъ Биг Ишу”

Рисунките на Сноу показват дикенсов град, а карикатурите му с глуповати лица и прецизно изрисувани машини правят тази книга толкова забавна за разглеждане, колкото и за четене.
Николет Джоунс, „Сънди таймс”

Сноу е написал симпатична, на моменти сюрреалистична история, придружена от десетки фантастични илюстрации, чийто стил е нещо средно между Мървин Пийк и Едуард Гори. Напоследък не се срещат често толкова щедро илюстрирани текстове, а някои от рисунките на сградите създават много силна атмосфера.
„Букс фор Кийпс”

Историята бързо завладява читателя. Тя е смешна и забавна, чудата като илюстрациите на автора... визуалната образност е фантастична и в двата смисъла на думата. Искреното, пленително забавление пропива цялата история.
„Скул лайбрериън”

Алън Сноу е добре познат автор и илюстратор на детски книги, както и в много области на дизайна и анимацията. Написал е два романа: „Тук има чудовища” и „По-лоши неща стават в морето!”, и двата се развиват в прекрасно чудатия свят на Плъховмост. Алън Сноу живее в Бат, Англия.


Прибавете и Вашa анотация, мнение или коментар за това заглавиe

търсeне по м/у думите моля въведете търсената дума
иили   

най-новото в
Детско-юношеска
Невероятната история за гигантската круша - Якоб Мартин Стрид
Алиса в Страната на чудесата / Отвъд огледалото и какво Алиса видя там - Луис Карол
Изчезналата звезда - Ленка Бродецка
Енциклопедия на музикалните инструменти - Щепанка Секанинова
Червенокоска в гората на призраците - Златко Енев, Дияна Нанева (илюстрации)
Голяма книга на суперсъкровищата, които са истински важни - Сусана Исерн
Шарена черга - Йордан Радичков
Тайният ключ на Джордж за Вселената/ново издание - Луси и Стивън Хокинг
Хайде на мач! - Даниел Мюлер
Готварска книга за големи деца - Аля Маркова
Мо, момчето, което живееше на покрива на един небостъргач - Детелин Вълков
Превозните средства, които промениха света - Степанка Секанинова, Том Велковски
Книга за Земята -
Ерагон - книга 1 - Кристофър Паолини
Макс Айнщайн: Гениалният експеримент - Джеймс Патерсън, Крис Грабенстайн
Градината - Павел Чех
Тази книга е пълна с мозъци - Тим Кенингтън
Момичето, което искаше да спаси книгите - Клаус Хагерюп, Лиса Айсату
Бабите. Всяка по своя си начин - Беа Табоада
Ножицата - Юлия Спиридонова
всички книги в категорията >>>

Проверка на почъчки  |  Вашата сметка  |  Нови книги  |  Съвети  |  Каталог  |  Доставки  |  На едро  | 
Мнения  |  Кои сме ние  |  Проeкти  |  RSS  | 

Приятели: С надуваема лодка около света  |  пощенски марки  |  СБСС  |  Ламбиеви колиби  |