ВАШАТА ПОРЪЧКА ДО МОМЕНТА/ORDER      

Отстъпки до 30%, за заявки над 100 лв бонус 6%
доставки на твърда цена независимо от броя на книгите
плащане при доставка, срок за цялата страна 2 дни - 4.69 лв
Пощенски марки
ново съвети каталог доставки за нас следене кошница

Пич, къде ми е страната?

Пич, къде ми е страната?Автор: Майкъл Мур
Обем: 280 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2004-10-22
Категория: Съвременност

Корична цена: 8.50 лв.
Oтстъпка: 14%

Нашата цена: 7.31 лв.

 

Когато силните на деня успяха да пренебрегнат и заглушат широкото обществено недоволство от войната в Ирак, един човек се изправи от трибуната на церемонията по връчването на наградите "Оскар" и пред милиарди зрители нарече главнокомандващия на Въоръжените сили на САЩ "фиктивен президент", повел позорна "фиктивна война". Месеци по-късно неговите думи бяха повтаряни като единствената истина в Америка.

Да, Майкъл Мур е Враг номер едно за Глупавите бели мъже на планетата. Той е кошмарът на охранените богаташи, въоръжените психопати и лъжливите политици. Вестник "Гардиън" го описва като "будилник", изтръгнал човечеството от дългия му сън и като "ритник в задните части" на апатията. Мур се завръща, дръзвайки да зададе въпроса, който най-много тревожи хората: "Пич, къде ми е страната?"
В тази книга Майкъл Мур има една-единствена мисия - свалянето на режима. Мишена на неговия гняв отново е човекът, който се промъкна в Белия дом по добре смазаните с петрол стъпки на татенцето си и неговите сподвижници. "Пич, къде ми е страната?" е своеобразно продължение на хитовото заглавие "Глупави бели мъже", оглавило всички класации по продажби на документални книги в света. Никой не е пощаден от перото на Мур: корпоративните барони, източили спестяванията на своите работници, законодателите, които отнеха гражданските ни свободи в името на "вътрешната сигурност" и дори консервативните ни роднини /да, всеки си има по един/, които успяват всяка година да съсипят с идиотщините си вечерята за Деня на благодарността.


Мнения за тази книга

Martin -Варна
Честно казано, не останах кой знае колко очарован от филма. Прекалено елементарно е направен. Повтарят очевидни неща, които зная от 3 години. Но може би средностатистическия американец се нуждае точно от това - да му смелят всичко на малки и лесно усвоими части, за да не си напряга мозъка. А също и някои българи, съдейки по първия коментар :)

-
Roborgman li si amerikanoman li si ne znam,no che si kragal idiot sam ubeden.Begom kam Vashington da miesh chinii i da se zapishesh dobrovolec pri Bush ili da lijesh gazove v Mons!

atenais -Sofia
До Вашингтон Не му е мястото тук да спорим по този въпрос , но е тъжно че има хора които освен че са до толкова ограничени та не виждат по далеч от носа си си позволяват да се изприказват неподготвени. Това че влизането ни в НАТО е грешка е очебиен факт. Това че патим от некадърни политици също е ясно , но вече съм почти убедена че си го заслужаваме щом света търпи вече от доста годинки един терорист №1 като САЩ да му пие кръвта , като фабрикува конфликти за да си продава оръжието винаги щом позакъса с икономиката . Вие май не сте гледали филмите на автора , и самите американци си признават че 11 септември и всичмки подобни събития са блъф във очите на света . Моля ви не се излагайте повече с подобни изказвания , защото хората ще останат с впечатлине че всички сме лошо образовани и тъпаци като вас.

Истината -София
Естествено, че е грешка, roborgman! :-) Само че не точно приемането на България в НАТО, а желанието на България да влезе там. Или по-точно желанието й да влезе в която и да е организация, политиката на която се диктува от една самозабравила се "световна сила", каквото в момента представляват САЩ. Само ми е странно защо всеки, който мисли различно от това, което му дават смляно през американския поглед по bTV, изведнъж се оказва ревностен защитник на официалната политика. Да оправдаваме действията на сегашната американска администрация е все едно да оправдаваме намесата на турците по нашите земи в края на 14-ти век - и за тях тогава сигурно ние сме изглеждали назадничави и те са дошли да ни налеят акъл в главата. По-късно и братята от Съветския съюз правят същото. И те ли са били прави? Защо тогава да смятаме, че САЩ са прави да влизат и раздават правосъдие в Ирак? Трябва да разберем, че никоя държава няма моралното право да налага своя модел на друга!

Прибавете и Вашa анотация, мнение или коментар за това заглавиe

търсeне по м/у думите моля въведете търсената дума
иили   

най-новото в
Съвременност
Материалният свят - Ед Конуей
Има такава държава. Записки по българските кризи - Тони Николов
Актуалността на миналото - Валентин Вацев
Краят на смъртта. Научните възможности за постигане на физическо безсмъртие - Хосе Кордейро, Дейвид Ууд
Трансхуманизмът. Програмираната еволюция на Homo sapiens - Иван Спирдонов
Далечната Финландия отблизо - Роман Шац
Живот по гръцки - Питър Барбър
Войната срещу Запада - Дъглас Мъри
Пътят към Армагедон. Т.I: Бутон в мозъка: от Едемската градина до истанбулската конвенция - Александър Урумов
Война е! Супербогатите против останалия свят - Михаел Морис
Зеленият терор и консервативната алтернатива - Нено Димов
Куражът винаги е сам - Роберто Савиано
Англо-американският управляващ елит - Каръл Куигли
Англо-американският управляващ елит/твърда корица - Каръл Куигли
Ще избием половината човечество - и ще побързаме! - Айлин Деролф, Ян ван Хелсинг
Китай през погледа на българите - Соня Алексиева
Иван Костов – Политиката отвътре - Иван Костов
Швейцария - сърцето на Европа - Дикън Бюс
Италия отвъд клишетата - Хенинг Клювер
Португалия – загадъчна и пъстра - Бари Хатън
всички книги в категорията >>>

Проверка на почъчки  |  Вашата сметка  |  Нови книги  |  Съвети  |  Каталог  |  Доставки  |  На едро  | 
Мнения  |  Кои сме ние  |  Проeкти  |  RSS  | 

Приятели: С надуваема лодка около света  |  пощенски марки  |  СБСС  |  Ламбиеви колиби  |