ВАШАТА ПОРЪЧКА ДО МОМЕНТА/ORDER      

Отстъпки до 30%, за заявки над 100 лв бонус 6%
доставки на твърда цена независимо от броя на книгите
плащане при доставка, срок за цялата страна 2 дни - 4.69 лв
Пощенски марки
ново съвети каталог доставки за нас следене кошница

Аз те чувам, разбирам и съм твой приятел, детето ми!

Автор: Олга Маховска
Обем: 208 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Гнездото"
Мека подвързия
Дата на включване: 2016-10-09
Категория: Самоусъвършенстване

Корична цена: 12.90 лв.
Oтстъпка: 9%

Нашата цена: 11.74 лв.

 

Книгата не е в наличност
7 правила на успешните майки

Ако искате вашето дете да успее в живота и да се превърне в щастлив човек, научете го на следното:

• възприемчивост към всичко ново;

• умение да фантазира;

• целеустременост;

• оптимизъм;

• широк кръгозор;

• умение да комбинира;

• способност да съчувства и разбира другите.

Казват, че да контактуваш с децата е лесно – всичко, от което имат нужда, е любов, а останалото е второстепенно. Но дали нещата в действителност са толкова прости? Знаем ли как да говорим с децата си? Как да ги поощряваме, да развиваме тяхното въображение и умения? Как да култивираме у тях още от ранна възраст умението да бъдат комбинативни, находчиви и оптимистично настроени?

Книгата на известния психолог Олга Маховска „Аз те чувам, разбирам и съм твой приятел, детето ми!“ е точно за тези родители, които се вълнуват не само от „градуса“ на родителската любов, но и от правилната посока, в която трябва да се насочва ентусиазмът, така че днешното дете през следващите десетилетия да бъде един истински щастлив човек.

„Когато пожелаваме на децата щастие, ние се усмихваме широко. Децата са единственото, което винаги ни напомня: щастието – това е споделената с другите радост. Но ние сме само началният капитал, площадката, от която то стартира към света. А оттам нататък щастието вече е резултат от усилията и умението на самия човек. Никой няма да му го поднесе на тепсия, нито пък ще вземе да му го натрапва.“

А за да възпиташ щастлив човек, казва Олга Маховска, трябва първо да знаеш кои качества отличават щастливите и успешни хора.

„Ако наблюдаваме щастливи хора, ще забележим, че всички те притежават сходен набор от социални навици, които подобряват качеството на собствения им живот, а също и живота на тези, които са до тях.

Щастливите хора или пътешестват, или четат книги съвсем не по специалността си, или учат езици, коренно различни от техния роден, или дружат с хора, умеещи да правят неща, които никой друг не може. Палитрата, използвана от щастливеца, е огромна. Като художника, който избира ракурса и оглежда модела, щастливият човек създава платното на собствения си живот.“

Като детски психолог и специалист по психология на възпитанието, авторката обяснява изключително достъпно и разбираемо много важни неща, някои от които и доста сложни. Като например: как разказването на приказки може да се превърне в инструмент за развиване на фантазията и разширяване на кръгозора; от какво се пораждат детските страхове и как да ги победим; защо децата толкова обичат клоуните и как вие можете да се превърнете в идеалния образ за подражание; как почистването на стаята или сутрешната закуска да бъдат незабравимо приключение, вместо изпитание за цялото семейство; защо трябва да говорим с момчетата и момичетата по различен начин... И още много практични и важни неща, които непременно трябва да знае всеки родител. Възможно е дори да откриете грешки, които сте допускали в комуникацията с детето си. И които, разбира се, ще научите как да коригирате.

Олга Маховска е не само опитен психолог, но и сладкодумен разказвач, който виртуозно съблюдава границата между художественото изложение и онези полезни и важни неща, които иска да съобщи на своите читатели. Книгата е написана забавно, интересно и увлекателно. Ще научите много нови неща, ще се замислите над други, а някои ще ви накарат да се усмихнете.

И докато четете в ролята си на родител, вие неусетно ще се върнете и в своето детство и ще разберете любопитни неща за себе си, ще си припомните част от радостите и перипетиите на детските години, които винаги се съхраняват в едно кътче на паметта ни.

Олга Маховска е известен руски психолог-изследовател и писател, кандидат на психологическите науки и сътрудник на Института по психология към Руската академия на науките.

Тя е автор на редица изследвания и книги в областта на детската и младежката психология, по които хиляди родители възпитават децата си. Много от книгите й са бестселъри и са преведени на различни езици. Първото заглавие на Олга Маховска, което излиза на българския пазар е "Аз те чувам, разбирам и съм твой приятел, детето ми!"

Други сфери, обект на интересите й са семейната психология, психология на емиграцията, мултикултурни анализи и др. Две от най-нашумелите й заглавия "Роби на любовта, или резервната жена" и "Мъжът като загадка. Защо първо не иска да се жени, а после се развежда?" вече са част от портфолиото на издателство Gnezdoto. (Очаквайте през м. ноември 2016 г.) Творчеството й включва и няколко съвременни любовни романа.

Олга Маховска провежда различни изследвания и изнася лекции по целия свят в рамките на международни научни програми на Русия, Франция и САЩ. Тя е и програмен директор на телевизионния образователен проект „Улица Сезам в Русия", провеждала е международни кръгли маси в Париж, Москва, Сиатъл, водила е собствена програма за родители.

Маховска често е канена като коментатор и консултант в различни телевизионни и радио предавания, както и в семинари и обучения. За работата си е отличена с редица международни и национални награди.

Писател, коментатор и пътешественик, в свободното си време Олга Маховска пише есета и свири на цигулка.


Прибавете и Вашa анотация, мнение или коментар за това заглавиe

търсeне по м/у думите моля въведете търсената дума
иили   

най-новото в
Самоусъвършенстване
Един гадател ми каза - Тициано Терцани
Изкуството да бъдеш родител - Д-р Фицхю Додсън
Екстремно оцеляване - Майкъл Тогис
Отровните родители - Сюзън Форуърд, Крейг Бък
Бъди в хармония със себе си. Продължението на Слушай своето тяло - Лиз Бурбо
Кой си ти? Ключ към твоето Аз - Лиз Бурбо
Аз съм БОГ. Ти също! - Лиз Бурбо
Добрият живот. Уроците от най-дългото изследване на щастието в света/твърда корица - Робърт Уолдингер, Марк Шулц
Добрият живот. Уроците от най-дългото изследване на щастието в света - Робърт Уолдингер, Марк Шулц
Емоциите. Как чувствата оформят мисленето ни - Ленард Млодинов
Мъдростта на вселената. Как да черпим от нея – програма за всеки месец - Джоуи Хюлин
Кои сме ние? - Щефани Щал
Новаторите. Как неконформистите движат света - Адам Грант
Добри по душа. Да станем родителите, които искаме да бъдем - Д-р Беки Кенеди
Дърдорене. Как да спрем натрапчивия глас в главата си - Итън Крос
Експресна терапия - Саша Бахим
12 седмици за по-буден ум - Санджай Гупта
Огън момиче - Кара Алвил Лейба
Мозъкът - твоята суперсила - Джеймс Гудуин
Как да манифестираш - Джил Такрей
всички книги в категорията >>>

Проверка на почъчки  |  Вашата сметка  |  Нови книги  |  Съвети  |  Каталог  |  Доставки  |  На едро  | 
Мнения  |  Кои сме ние  |  Проeкти  |  RSS  | 

Приятели: С надуваема лодка около света  |  пощенски марки  |  СБСС  |  Ламбиеви колиби  |