Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/areabgah/public_html/bgbook.bg/head_book.inc.php:3) in /home/areabgah/public_html/bgbook.bg/head_book.inc.php on line 42
"Сняг" 17.31 лв. автор Орхан Памук, Еднорог, Съвременни романи ISBN
ВАШАТА ПОРЪЧКА ДО МОМЕНТА/ORDER      

Отстъпки до 30%, за заявки над 100 лв бонус 6%
доставки на твърда цена независимо от броя на книгите
плащане при доставка, срок за цялата страна 2 дни - 2.99 лв
Пощенски марки
ново съвети каталог доставки за нас следене кошница

Сняг

СнягАвтор: Орхан Памук
Обем: 572 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Еднорог"
Мека подвързия
Дата на включване: 2006-07-21

Категория: Съвременни романи

Нашата цена: 17.31 лв.

 

Орхан Памук е лауреат на Наградата за мир за 2005г., присъждана от организацията на германските книготърговци, на наградата на в.„Индипендънт", за най-добър чуждестранен роман за „Бялата крепост", на френската награда „Най-добър чуждестранен роман" за „Името ми е Червен", на италианската награда „Кавур", на международната награда IMPAC за романа „Името ми е Червен", на френската награда „Медичи" за най-добър чуждестранен роман за 2005 г. за „Сняг".

През 2005 г. става почетен член на Американската академия за литература и изкуство. „Ню Йорк Таймс" поставя „Сняг" в класацията си „Десетте най-добри книги на 2004г.". През 2005 г. сп. „Тайм" включва Орхан Памук в списъка на 100-те най-влиятелни личности в света.

„Литературата е моята истинска религия"

Годината е 1992. Ка, поет и политически емигрант, се завръща в Турция. Възложено му е да направи журналистическо разследване на някои обезпокоителни събития в малкия, загадъчен град Карс близо до границата с Армения. Ка пристига в Карс, съпроводен от обилен снеговалеж, и скоро пътищата се затварят.Пограничният град изпада в пълна изолация. Такъв го вижда поетът - град, изтерзан от политически вражди в навечерието на избори, град, над който е надвиснала сянката на поредица от самоубийства на млади жени.
Ка съзнава, че за да разбере всичко, което се е случило в родината му през годините на неговото отсъствие, е длъжен да види събитията от гледна точка на всички участници - на враждуващите страни и на изпадналите в апатия и объркване наблюдатели. Последното нещо, което е очаквал, е че ще се озове насред инсцениран преврат, че ще бъде заплетен в политически и религиозни конспирации, че дните, прекарани в затрупания от сняг град, ще го накарат да погледне на себе си и на света по нов начин.

„В нашето време на фалшификации, когато вярата на някои хора в литературата може да разклати, Памук. предлага нещо истинско."
Обзървър


Мнения за тази книга

Красимир -София
Сняг е последната книга, която прочетох и затова емоцията, която ми остави все още направлява мнението ми. Сигурно е, че става дума за знаменита книга, която би била не само интересна, но и от полза на българския читател. Стъклената стена, разделяла ни от Турция и нейните проблеми през комунизма, както и традиционния негативизъм към всичко идещо от комшиите, несъмнено са оставили у всички ни празнина в познаването на тази съседна нам държава и хората, които живеят на нея. Прочетете Сняг, защото има какво да ви каже.

Джем -koln - Germany
Този роман разкрива истината за цената, която може да се заплати от много хора в името на собствения успех, съчетано с интриги, любов, фалшиви идоли и много сняг.

-
Един турски писател, който се опитва да гледа на сънародниците и родината си от страни, но без да остава в страни от истината!

Прибавете и Вашa анотация, мнение или коментар за това заглавиe

търсeне по м/у думите моля въведете търсената дума
иили   

най-интересното в
Съвременни романи
Чудото - Ема Донахю
Изповедта на една майка - Кели Римър
Животът, който загърбваме - Алън Ескенс
Въпреки всичко - Даниел Стийл
Нидерландската дева - Маренте де Моор
Розата и камата. Втора част от дуалогията Гневът и зората - Рене Ахдие
Милионерът в Лисабон - Жозе Родригес душ Сантуш
Любовта към тримата зукърбрини - Виктор Пелевин
Тежък дар - Уилям Кент Крюгер
Квартал Петте кьошета - Марио Варгас Льоса
Човекът, който виждаше отвъд лицата - Ерик-Еманюел Шмит
Брътвежи от обикновена лудост. Разкази - Чарлс Буковски
По действителен случай - Делфин дьо Виган
Творци на съвпадения - Йов Блум
Виновни до доказване на противното - Лиан Мориарти
Берлински блус - Свен Регенер
Земя на сенки - Елизабет Костова
Норвежки скъпоценности - Емил Б. Лунд
Лимонов - Еманюел Карер
Животът на насекомите - Виктор Пелевин
всички книги в категорията >>>

Проверка на почъчки  |  Вашата сметка  |  Нови книги  |  Съвети  |  Каталог  |  Доставки  |  На едро  | 
Мнения  |  Кои сме ние  |  Проeкти  |  RSS  | 

Приятели: area.bg  |  пощенски марки  |  СБСС  |  Забележителности в България  |  Ламбиеви колиби  |