Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/areabgah/public_html/bgbook.bg/head_book.inc.php:3) in /home/areabgah/public_html/bgbook.bg/head_book.inc.php on line 42
"10-те златни правила за работа в екип" 14.45 лв. автор Татяна Христова и колектив, Сиела, Самоусъвършенстване ISBN 9546949141
ВАШАТА ПОРЪЧКА ДО МОМЕНТА/ORDER      

Отстъпки до 30%, за заявки над 100 лв бонус 6%
доставки на твърда цена независимо от броя на книгите
плащане при доставка, срок за цялата страна 2 дни - 2.99 лв
Почивка в дървена къща до Банско
ново съвети каталог доставки за нас следене кошница

10-те златни правила за работа в екип

10-те златни правила за работа в екипАвтор: Татяна Христова и колектив
Обем: 396 стр.
Формат в мм.: 170х240
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2006-06-27
ISBN: 9546949141

Категория: Самоусъвършенстване

Нашата цена: 14.45 лв.

 

Книгата не е в наличност
В последните няколко години у нас е модерно да се говори за “екип”, “работа в екип”, “тиймбилдинг”, “умения за работа в екип”. Във времето, когато бизнесът в основната си част се идентифицира с успешното управление на хора, се забелязва една закономерност, присъща на компаниите, които сме свикнали да наричаме вечни. Тя е свързана с успешното намиране на подходящите хора, които се допълват по умения, гледат в една посока, имат обща цел, работят за нейното постигане и носят обща отговорност. Тези компании залагат на екипната работа, защото тя им носи успех. Eкипната работа увеличава много по-бързо от индивидуалната и групова работа производителността и качеството, ускорява иновативните процеси, увеличава “веригата на стойност” и конкурентоспособността, а на още по-високо ниво – обогатява чувствително съвкупния национален продукт.
С тази книга искаме да покажем какво е съвременното управленско мислене към работата в екип по света, кои са управленските грижи към този начин на работа и как изглеждат подходящите управленски действия за подобряване на работата в екип в българските организации. Казват, че има и други страни, в които индивидуализмът е културна особеност, но това не е спряло мениджърите да опитват и да подобряват практиката на управление на екипната работа.
“Десетте златни правила за работа в екип” е книга за хората с отворено съзнание към новостите и за тези, които имат поведение на управленска проактивност. Основава се на примери от различни компании, които са натрупали опит в управлението на работата в екип и са извлекли своите поуки за удачните и неудачните стъпки и подходи. Книгата идва да запълни една празнина в родната теория и мениджърската практика, да постави основите и да формулира правилата на успешното управление на работата в екип у нас. Тя е за тези, които вярват, че в основата на голямата крачка към успеха на компанията е ефективната работа в екип.

Златно правило 1 “Решете нужна ли ви е работа в екип” посочва кои са подходящите поводи за работа в екип и как бихме могли да различим специфичните проблеми и задачи, които най-добре ще се разрешат чрез работа в екип.

Златно правило 2 “Изберете подходящия екип” посочва спецификата на екипа за разлика от групата (отдела) от служители, неговите преимущества пред груповата работа и различните форми на екипна работа във всяка съвременна организация.

Златно правило 3 “Определете цел на екипа” посочва колко важно е екипът да разполага с предварително определената цел и същевременно запознава с няколко практически подходи и техники за определяне на екипна цел.

Златно правило 4 “Определете хората, които ще участват в екипа” определя кои са подходящите сценарии и научните подходи за събиране на хора в екипа и какви са предимствата на модела, с чиято помощ бързо и ефективно може да се сформира екип от три типа хора.

Златно правило 5 “Създайте вътрешната среда на вашия екип” посочва кои са първите важни условия, които следва да се изградят, за да бъде екипът достатъчно ефективен, както и управленските механизми за създаването им.

Златно правило 6 “Осигурете подходяща външна среда на вашия екип” определя кои са организационните условия, които осигуряват благоприятна среда за ефективна работа на екипа, както и управленските механизми, с чиято помощ е възможно да се създаде тази външна среда.

Златно правило 7 “Овладейте екипната ефективност” насочва към концепцията за ефективност и най-важните фактори, които осигуряват ефективност на екипа.

Златно правило 8 “Не разчитайте на “тиймбилдинг” да направи чудеса, освен ако не е част от общия дизайн” посочва какви са възможностите и ограниченията на популярната вече и у нас техника “тиймбилдинг” и акцентира на това, че тя следва да се възприема само част от една обща схема за цялостен дизайн на екипа.

Златно правило 9 “Развивайте ролята на Председател” посочва ключовата роля на “Председателя” – това е специална роля в екипа, която има елементи на управленско лидерство и като цяло е с много важен принос за постигането на екипната цел.

Златно правило 10 “Имайте готовност да коригирате навреме поведението на вашия екип” е ориентирано към работодатели, мениджъри и “Председатели” на екипи. То посочва нуждата от възпитание на поведение на проактивност на мениджърите, благодарение на което те могат своевременно да коригират екипното поведение. Тук още са и коментарите на резултатите от Националното изследване на екипната ефективност у нас.


Прибавете и Вашa анотация, мнение или коментар за това заглавиe

търсeне по м/у думите моля въведете търсената дума
иили   

най-интересното в
Самоусъвършенстване
Сега ми е ясно - Уейн Дайър
Тънкото изкуство да не ти пука - Марк Менсън
100 начина да промениш живота си. Част 2 - Лариса Парфентиева
Тестове за интелигентност Менса - Алън, Фултън, Гейл, Скит
Много хубав живот. За ползите от неуспеха и за голямото значение на въображението - Джоан К. Роулинг
Мога да постигна всичко, стига да знам какво искам - Барбара Шер
15-те безценни закона за израстването - Джон К. Максуел
Неслучайно му викаме бачкане! Вашият успех си е ваша лична грижа! - Лари Уингет
Ти си върхът. Как да спрем да се съмняваме в себе си и да направим живота си фантастичен - Джен Синсеро
Кради като артист - Остин Клиън
100 неща, които успелите хора правят - Найджъл Къмбърланд
Градският монах - Педрам Шоджай
Нагласата е всичко. Променете нагласата си и ще промените живота си - Джеф Келър
Моделирай мечтите си - Барбара Шер, Ани Готлийб
Отговорът: Как да вземете съдбата си в ръце и да се превърнете в човека, който искате да бъдете - Алън Пийз, Барбара Пийз
Чакрите - Седемте ключа за събуждане и лечение на енергийното тяло - Енодиа Джудит
Човекът е своето плацебо. Важната роля на ума, която не винаги осъзнаваме - Джо Диспенза
Житейска навигация. Неща, които ми се иска моята майка да ми беше казала - Марго Берген
Малка книжка с мъдростите на Дон Мигел Руис. Основни наставления - Дон Мигел Руис-Младши
Даровете на гнева. Уроците на моя дядо Махатма Ганди - Арун Ганди
всички книги в категорията >>>

Проверка на почъчки  |  Вашата сметка  |  Нови книги  |  Съвети  |  Каталог  |  Доставки  |  На едро  | 
Мнения  |  Кои сме ние  |  Проeкти  |  RSS  | 

Приятели: area.bg  |  пощенски марки  |  СБСС  |  Забележителности в България  |  Ламбиеви колиби  |